Landschappelijk Haantjesdag

Haantjesdag op 8 juni 2002 begon voor ons al op de donderdagavond hieraan voorafgaand. De inzendingen van de door fotokring FLITS en Foto van der BREGGEN georganiseerde fotowedstrijd moesten worden gejureerd. En jawel, zoals wel vaker gebeurt tijdens onze educatieavonden, lagen we ook nu weer languit op de grond, te midden van ongeveer 50 inzendingen.

Na ongeveer anderhalf uur waren we eruit en bleven er 4 foto’s liggen die op basis van onze commentaren tweemaal een eerste prijs, een tweede prijs en een derde prijs toegekend kregen.

Voor vanavond zit het erop en we gaan nog even bij Maartje op het terras iets drinken en nakletsen. Morgen belt Erwin de prijswinnaars om ze uit te nodigen voor aanstaande zaterdag(Haantjesdag) waar ze hun gewonnen prijzen in ontvangst kunnen nemen.

Maartje en ik hielden ons vrijdag bezig met de laatste voorbereidingen om de kraam in te kunnen richten, en samen pasten we de hele zaterdag op de kraam en hoopten op voldoende belangstelling voor de foto’s van onze dierenwedstrijd op de FLITSezel, de fotoboeken en de ingelijste foto’s die we tegen de muur van het ‘huurpand’ van Foto van der BREGGEN hadden neergezet.

En ja hoor, over belangstelling hadden we niet te klagen en Maartje had er een neus voor om de ‘juiste’ mensen onze folder in de hand te drukken en geanimeerde gesprekken te voeren met hen die misschien wel lid willen gaan worden van FLITS.

Een meneer uit Rotterdam (lid van een club aldaar) gaf aan wel eens met ons te willen praten om informatie uit te wisselen. Een meneer uit ........ was erg enthousiast over de foto’s op en bij de kraam, maakt zelf erg mooie foto’s van zonsondergangen, zo vertelde hij. Dit was een potentieel lid, ik voelde het! “Word dan toch lid bij ons” hoorde ik mezelf zeggen, “en doe dan mee met onze wedstrijd ‘OOGVERBLINDEND’.” Toen kwam zijn hoge woord eruit, “dat zal moeilijk gaan, ik woon in Zuid-Afrika .......”.

Ooooooh, via internet kan alles, een lid op afstand, een SOP naar ... .Ik heb z’n e-mailadres en ga binnenkort beslist een poging wagen om hem in te lijven.

De dag vorderde, het werd stiller dus ging ik even een ‘rondje langs de kramen’. Maartje ging na mij even rondneuzen en uitgerekend toén kwam een echtpaar vragen of die mooie foto van de hond ook te koop was. Natuurlijk en ondertussen spiedden mijn ogen in het rond, op zoek naar Maartje ..... haar foto .....

Wát een dag, prachtig weer, veel mensen, veel belangstelling en ...... een nieuw lid, de winnares van ‘onze’ eerste prijs; een jaar lang gratis lidmaatschap; en ..... nog een nieuw lid, haar echtgenoot wil ook erg graag meedoen met FLITS.

Redelijk euforisch ruimden we rond vijf uur ‘onze’ kraamspullen op. Of deze dag nog méér leden op zal gaan leveren moeten we afwachten; mijn euforie heeft inmiddels plaatsgemaakt voor realisme maar dat beleefde gevoel neemt niemand me af.