Weken, zo niet maanden werk! Want in het begin van het seizoen bedachten we al dat het leuk zou zijn om na onze wedstrijduitslag en rond Haantjesdag te gaan exposeren.

Daar komt wel wat voor kijken hoor!
Er werd een ‘commissie’ samengesteld die een en ander verder zou gaan uitwerken, en we besloten dat de foto’s van ons wedstrijdthema, DIEREN, hiervoor gebruikt zouden worden. Behalve de winnende foto’s, want die gaan een plekje krijgen bij Erwin in de etalage.

Veel geregel stond de ‘commissie’ te wachten. Zoeken naar een geschikte locatie, wat voor soort lijsten, kleur van het passe-partout en ga zo maar door.

De keus viel op brasserie ‘de Poort’ en op donderdag 30 mei 2002 was het zover, precies goed getimed, vóór Haantjesdag zou alles pico-bello hangen.

Om half tien waren Maartje en Edwin al druk in de weer en toen ik tegen elven kwam binnenlopen om te helpen hing er al het een en ander aan de ramen. Maar ik ging vrij snel weer naar huis met twee foto’s onder m’n arm want daar moest nog een passe-partout voor gesneden worden.

Met koffie van ‘de zaak’ en een broodje van ‘de andere zaak’ hebben vooral Maartje en Edwin zich in het zweet gewerkt. Trap op, trap af (vanwege het hoge plafond), nylondraad uitmeten en ophangen, aan sommige lijsten met ijzerdraad een beter ophangsysteem maken en dan ook nog de ‘stress’ of het allemaal gelijk zou hangen. Want de locatie voor onze expositie, werkelijk schitterend gelegen, heeft geen muren; alleen maar ramen. Dus alle foto’s moesten twee aan twee (ruggen aan elkaar) opgehangen worden en dan mocht er geen millimeter hoger of lager hangen.

Met een waterpas voor de controle hiervan en hier en daar een stukje cellotape zakten we om vier uur op een stoel, moe maar voldaan (hoe een cliché dit ook moge zijn).

We mogen zeer tevreden zijn met het resultaat en dat er een volgende keer met een expositie op een paar puntjes gelet moet worden waar we tegenaan liepen is nu niet aan de orde, dat zien we volgend seizoen wel weer.