Aanwezig: Debbie, Ton, Victor, Loes, Edwin, Miriam en Elly.

Vanavond is het zover. Na een voorbereiding van slechts 6 weken kunnen we vanavond met de leden van FLITS bij Debbie aan de eettafel nader kennismaken met elkaar.
Fotokring FLITS gaat van start, ik, als één van de initiatiefnemers, ben benieuwd en vind het spannend. Want hoe wordt het uitgedachte concept ontvangen en kunnen anderen net zo enthousiast worden als wij?

De aanwezigen ontvangen het informatieboekje met daarin opgenomen de artikelen huishoudelijk reglement en verdere omschrijvingen van alles wat FLITS is en wil. Los ingevoegd zijn nog een 6-tal bijlagen waaronder het seizoensprogramma, het interviewformulier en het inschrijfformulier.

Na alles pagina voor pagina doorgenomen te hebben wordt opgemerkt door Loes dat iemand die verhinderd is zich af moet melden bij het secretariaat. Goede opmerking vinden we allemaal en dit wordt in een apart artikel toegevoegd aan het h.h. reglement (als mijn computer weer gerepareerd is krijgt iedereen een nieuwe pagina waarin dit artikel is opgenomen).

Als we daarna de bijlagen doornemen komen we tot een aantal afspraken. Iedereen vult zelf het interviewformulier en het inschrijfformulier in en levert dit in bij het secretariaat.

Aangekomen bij het seizoensprogramma wordt al snel duidelijk dat vooral Loes en Miriam zich niet hadden gerealiseerd dat FLITS al zó snel met het programma gaat starten. De eerste maanden proberen zij de educatieavonden bij te wonen en Loes wilde over een aangepaste contributie niets weten maar zegt toe het volledeige bedrag te betalen. Chapeau Loes.

Het programma ziet er goed uit vindt iedereen. Maar twee gezellige avonden is een beetje teveeel van het goede. Geen punt, dan wordt er in later overleg één geschrapt.

Dan komen we bij de website. Gemaakt door Erwin Lam, onze hoofdsponsor. De website is klaar maar nu moeten de foto's erop. Want een website van een fotokring zonder foto's wordt niet bekeken. Hiermee dus een oproep aan iedereen, lever foto's in bij Erwin. Hij scant ze waar je bij staat en zet ze op de site en jij gaat weer met je foto's naar huis. Doe het snel en maak er een FLITSende site van.

Verder hebben we nog gesproken hoe we bezig zijn geweest om adverteerders (sponsors) en donateurs te werven om straks met dit geld en de contributies een definitieve begroting te kunnen maken. Loes is nu al erg enthousiast want ze belooft één donateur aan te brengen. Wie dit zal zijn weet ze nog niet, maar dit komt goed zegt ze.

Oh ja, de educatieve avonden vinden plaats bij Foto van der Breggen en daar staat een koffieapparaat. Voor elke kop koffie die we drinken doen we één piek in de spaarpot. En wat gebeurt er met die piekies? Die zijn voor Erwin.

Het loopt tegen tienen, de paperassen zijn doorgenomen en volgende week zien we elkaar om 20:00 in De Camp. Erwin komt dan ook om uit te leggen wat zijn sponsering inhoudt en op deze avond gaan we ook het thema kiezen voor onze eerste jaarlijkse fotowedstrijd.

Dit alles gezegd hebbende danken we Debbie voor haar gastvrijheid en het lekkers bij de koffie. We gaan naar huis en zien elkaar volgende week in De Camp.