Poging tot opening, zo begon voorzitster Elly de belangrijke ‘Flits’ avond. Oké, dat ging snel en op de agenda staan 2 punten te weten:

  • Uitslag door kinderjury van de seizoenswedstrijd met als thema natuur.
  • De premiére van de promotie C.D. welk de titel ‘FLITSend’ Woudenberg meekreeg.

Yael was als voorzitster van de kinderjury aanwezig namens scouting Scherpenzeel, waarin 9 meiden rond de 14 jaar als jury onze 22 inzendingen beoordeelden.

Het begon direct met de 1e plaat waarop een waterlelie afgebeeld stond, mooi en duidelijk van kleur en met als commentaar van de maker Hans zelf……."ik wilde wel eens kijken hoe groot ik die lelie kon vast leggen". Welnu, een tip volgens één van de aanwezigen….vergroot hem maar uit. uhhhh ja……

Een andere foto had ook een verhaal, deze was ingeleverd door Yvonne Schouten maar zij was er helaas niet bij maar had wel iets speciaals laten vallen aan een vertrouweling……..deze 2 ijsberen lagen zo intiem op het gras in elkaars armen dat het me in vervoering bracht want wat is er niet fijner dan wat liefde voor elkaar, een knuffel of in dit geval een arm (lees poot). Wat een heerlijke pose, wat een prachtige foto!

Als je bij Nanda op de thee komt vraag dan nooit om water met bubbels. 300 kikkers maken spannende geluiden en trokken zo haar aandacht. Mooie uitleg.

En dan…..nooit in het midden / mooi in het midden ….aan u de keus! Wie maakte de mooiste, wie is het slimste, de dieren deden het goed bij de jury.

De uitslag:

Elly en Hans…..7e, Yvonne 6e, Nanda en Marianne 5e, Hans scoorde met 2 stemmen en 5 punten de 4e plek. En dan de prijzen….

3e plaats voor Elly met een foto van 2 bloemen over elkaar heen en kreeg 3 stemmen met totaal 5 punten.

2e plaats ging naar Petra met een buizerd, heel scherp en rustig kijkend naar de fotografe met als aantekening dat zij de foto met ree in het hoge gras ook met een hoge waardering beloond zag. (3 stemmen 6 punten / 3 stemmen 5 punten).

En dan de winnaar……

Yvonne Schouten…loftrompet schalt….met 5 stemmen voor en ook 5 punten de allerbeste kiek geschoten van een bruine beer. Zoene, zoene, zoene…..

Elly bedankt namens Flits Yael voor de inzet van de jury en draagt, na stemming, de nieuwe seizoensopdracht: Nieuw ontwerp van de cover van het jaarboek 2004/2005 voor / op (eventueel met foto en veel creativiteit van de ontwerper welk de ‘lading’ van Flits dekt)

En dan licht uit, spot (laptop) aan en draaien maar. Vol aandacht en na 15 minuten vol lof over het werk van Marianne want zij maakte uit 1000 foto`s een grondige keus door 180 foto`s van zeer goede kwaliteit ondersteund met muziek van Fidélio een ‘PROFESSIONELE' C.D. over Woudenberg van alle kanten belicht.

Hoe lang kan je ‘geweldig’ schrijven? Marianne en fotografen …. BEDANKT !!!

Tot Haantjesdag