blauwGelukkig, Elly is gebruind in het land van de flitsers teruggekeerd maar geeft het woord aan Maartje.....( alleen om te starten). Jan en Tonnie zijn nu on vacation en de avond start om 1/2 8 met een niet geheel gevulde zaal. Wederom gelukkig druppelen er nog flitsers binnen en wordt het gezellig.

De s.o.p. met de boswachter start om 07.30 uur naast het kasteel bij de parkeerplaats van het koetshuis aan de Stoutenburgerlaan in ja je raadt het al..Stoutenburg. Komende vanuit Woudenberg tot aan de stoplichten in Leusden alwaar voorheen het politiebureau heeft gestaan inmiddels vervangen door een appartementencomplex, graag rechtsaf en dan een kilometer of 2 Ć  3 via bochten en kruispunten dus steeds de weg recht door blijven volgen en uiteindelijk bij T splitsing met bakkerij Kletersteeg RECHTS AF en dan .... Ben je er bijna! De wandeling start om 07.30 en als we uren verder zijn koffie bij Petra, o ja, neem wel je fototoestel mee.

Tijdens deze raar lopende zin wordt de voorzitster gevraagd om een fotoserie te maken voor de toneelvereniging die ook in de Camp huist en dit gaan een persoon of 4 doen.

Niet iedereen slaapt en (ik heb m'n papieren aan Elly die de mail nog niet geopend had uitgeleend waaronder namenlijst en sop programma) de sop naar de vliegtuigen wordt naar een andere datum gevlogen.

Please.........nog 14 dagen voor de in te leveren foto's voor ons jaarboek. De foto's voor de expositie zijn dan allemaal ingeleverd maar menig flitser deed met pijn afstand van zijn of haar plaatje en dat is een goed teken want het is je eigen presenteren met je eigen maten en ontwerpen en dan de prijs .....doe maar een euro-tje of 4000 want ik moet er wel voor de deur uit en weetje wat een auto vandaag de dag kost. Yvonne en Hans....succes !

En dan met z'n allen op de ezel, een nieuw onderdeel in de flitskring, gezellig maar vooral serieus kijken en praten over het maken van de foto. Eerst een discussie over een zonsondergang met meer rood op de plaat dan met het oog in het gehele gezichtsveld waargenomen. Dan een gesprek van 'wet' of niet over de hoogte van de horizon welk samen met een landschap als opdracht op de ezel werd aangeboden. Te laag of. ... eh nee, veel te hoog. Walter komt er over tig weken uitgebreid over aan het woord.

En dan IKEA blauw, wat nu weer, het gaat over een foto uit Zweden, ik word oud, geen papieren, geen namen en geen geheugen, allemaal ingrediƫnten voor de PAUZE....

Heerlijk een saffie en potje bier en dan geen 10 bij 15 maar een digitaal scherm met de andere helft van de foto op ezel opdracht. Terwijl Edwin nog een tip heeft over hoe een foto niet horizontaal maar VERTIKAAL te nemen ofte maken, ook die ben ik vergeten, gaan we verder met mooie foto's van de bergen, de zee en een schijfje die het niet doet en daarom het volgende onderwerp.. .

De opdracht in voorbereiding voor de volgende flitsavond. Het leren fotograferen zonder de automaat ingeschakeld dus in de M stand en werken met diafragma en belichting en sluitertijd en Elly overhandigt alle aanwezigen een A-4 tje met een strookje ter ondersteuning met gegevens over de nieuwe opdracht. Maak verschillende foto' s met verschillende diafragmainstellingen dus met scherpe achtergrond en verschillende stops . Ik geef hier GEEN uitleg over want zoals eerder bleek is het net als bij de moderne taal andersom.