Seizoensluiting Fotokring Flits op donderdagavond, opening door de voorzitster om 19.30 uur.

Elly zal in dit verslag meerdere malen aan bod komen maar dit heeft ze dan ook verdiend. Sinds 2001 trekt ze de ‘kar’ en zorgt ze er voor dat iedere Flitsavond prettig begint en eindigt.

Vanavond begon ze zo………NIET LATEN ZIEN…….en de ketting-foto verdween onmiddellijk op z’n platte buik op tafel.

Alle aanwezigen waaronder enkele gezinsleden werden in een warm zaaltje welkom geheten.
Heel veel tekst maar ik probeer er een aardig en gemakkelijk te lezen geheel van te maken.

Elly : Als eerste mag Walter de ‘webpresentatie’ demonstreren.
6 vingers van degenen die een ‘Lay-out’ hebben ontworpen voor ons jaarboek.

En dan…… de fotoketting.

Walter: 10 Flitsleden hebben een serie eigen foto’s ingeleverd waarvan enkele vanavond te zien zijn op de laptop. Maar….. waar zijn de foto’s van de andere 10 Flitsers ??????
Kom op mensen want er is veel tijd gestoken in de nieuwe website en deze moet dan optimaal gepresenteerd worden. Lever je foto’s op cd. in (max. 36 stuks) bij Walter.
Wil je nu al het resultaat zien van de nieuw opgezette site ga dan naar www.fotokringflits.nl
En bekijk de sponsorsite en natuurlijk alle aangeboden foto’s (heel divers).
Wanneer je je eigen en andermans foto’s op de site ziet krijg je een heel goed gevoel met een compliment voor de makers!

De groepsfoto van de Flitsers die gemaakt is op een avond van portretfotografie bij van der Breggen is in bezit van Marianne en zij kan hem naar je door mailen.

De Lay-out wedstrijd……

Klaas start met te vertellen dat ie een eigen logo heeft bedacht (Flits) en heeft foto’s op een cover staan welk de afgelopen tijd zijn geklikt mede de onderwerpen van het programma.

Marianne vertelt dat je door de foto’s heen mag kijken en heeft de kleur geel als basis gebruikt.

Annette had gekleurd papier willen gebruiken maar kwam tot de conclusie dat wit duidelijker werd.

Yvonne S deed het met plakken en knippen (haar paradepaardje ) wat haar weer op een groot applaus kwam te staan. Zij had gewerkt met naar elkaar ‘flitsende’ Flitsers.

Elly gebruikte ook de website kleur maar dan met een foto geknipt door Walter, omdat hij de jaarwedstrijd had gewonnen. Een rustig maar duidelijk geheel, redelijk veel tekst maar met ‘denken’ samengesteld.

Walter had de meest professionele lay-out (3 stuks met als verschil een andere foto) maar de meest aansprekende was de foto die Elly ook had gebruikt. Echt AF!!

Pauze…..en ‘stem’ verplichtingen voor de Flitsleden en Flitslid Jannie was even de populairste aanwezige omdat zij voor schaaltjes met lekkere nootjes had gezorgd, evenals de koffie bij aanvang van de avond. Ook het drankje in de pauze kon ‘op rekening’ en bij aanvang van de 2e helft van de Flitsavond werd een schaal lekkere hapjes rond gedeeld.

Er is in de pauze nagedacht en gestemd met als resultaat dat als winnaar van de lay-out wedstrijd naar voren mag komen…………ELLY, geheel overmand (vrouwd) moest Elly een cadeau uit een tas toveren welk voor haar zelf bestemd was en onder luid applaus in ontvangst mocht nemen. 6 streepjes stonden achter haar naam en zo komt ‘haar’ eigen ontwerp op haar uit te brengen jaarboek……..Elly’s jaarboek. Mooi hè!

Yvonne S was een kundige 2e en Walter was zo goed, iets ‘te’ prof voor Flits volgens een stemmer. Elly, neem je winst en al de andere deelnemers draag het ‘net niet’.

De ketting………foto ketting gepresenteerd door 15 leden met als basis dezelfde lijsten.

1 Klaas was gestart met een ‘plaat’ van table-top waarvan een fototoestel niet meer gebruikt mocht worden en waarop o.a. een ketting en een dartbord te zien waren.
2 hek met ketting van Nanda, gefotografeerd op de Ekris (hek kasteel Groenewoude)
3 hek staat open en wat zie je dan (je kan je fantasie op de loop laten)
4 sleutelgat met een oranje hart als kussentje
5 rood-wit-blauwe vlag met gedachte aan gouden koets, een oranje busje (trommeltje) en een plaatje met een kroontje.
6 bord met wapen van Scherpenzeel (kroontje) (de volgende had een wapenverbod )
7 een vlaggetje in top van mast op boot
8 meeuwen op palen (stokken / mast)
9 waterfontein belicht door de zon
10 mensen als middelpunt gezet op dorpspleintje
11 landschap met fiets (in de voortuin van Tonnie en Jan)
12 (geen fontein dus…. ) fiets, veel fietsen
13 stukje stuur met als achtergrond een bos en weiland met koeien
14 bomen in park met water en kasteel /landhuis
15 boot met anker in water ( het water mag niet terugkeren )
16 de laatste….geen water…..dan dus een boot op het droge, eentje getoverd uit het bestand van de computer (en serie zelf gemaakt in een jachthaven) geprojecteerd op de flatscreen en hoppa het toetsenbord dichterbij, een paar dartpijlen voorzichtig in beeld voor de ‘link’ maar een even goede link is de overgang van fotobewerken naar table-top, samen hebben zij te maken met fotografie, en ziedaar …………..

DE KETTING IS ROND

Men is zeer tevreden over deze ketting, velen hebben meegewerkt en dus ook waardig voor een expositie. Persoonlijk vond ik het sleutelgat van Elly en de volgende foto afkomstig van Margreet met het rood wit en blauw met dat oranje busje goed gevonden en mooi gefotografeerd. Ook een opmerking van Henk gaat op papier want het bootje met dekzeil in het water is op een mooie manier vastgelegd. Deze is door Sonja geklikt en ingeleverd.

Elly moet even roken en zegt tegen de verslaggever: ‘zet je er wel bij dat ik er totaal niet op gerekend had en dat ik stomverbaasd was‘, oké EL bij dezen….Elly was verheugd verbaasd !

Het volgende thema voor de seizoenswedstrijd is het vastleggen van ….ANGST ……

Petra start als eerste schakel van ‘de ketting’ voor het volgend jaar maar we hebben besloten om hem nog leuker te maken, we (de Flitsleden) gaan er tekst aan toevoegen zoals : ’ik zie je hart als de zon ………’, met bijv. op de foto een wandelaar die vrolijkheid uitstraalt bij het uitlaten van z’n hondje. Een open tekst want de volgende kan dan schrijven bij een foto van zijn kanarie die een kusje geeft: ’liefde komt van twee kanten…….’. (mooi voorbeeld hè?)
Dus goed opletten wat het ‘verboden’ onderwerp is en de toegevoegde tekst ( 3 tot 7 woorden ……) .

Nanda gaat bestuderen of ze een assortiment modellen gaat aanleggen voor de Flitsers om alleen of samen gebruik van te kunnen maken. (Wanneer dit plan doorgang vindt zet Klaas eventueel een oproep in de krant)

Henk heeft een oproep geplaatst voor Flitsleden om eind augustus foto’s te maken voor en over en met Fidelio. Ook geeft hij aan dat je bij de ANWB een leuk informatief boekje over digitaal fotograferen kunt kopen voor een kleine 7 euro.

Iedereen wenst allemaal ……..een fijne vakantie!