ezel3_gifWie misten we……..(met of zonder afmelding) Maartje, Ria, H+Y v.d D, Ad, Edwin en Sonja.

Iedereen heeft de nieuwsbrief gemaild gekregen met daarin het onderwerp: ’hoe kom je op de Ezel’ want dit werd hedenavond in de praktijk gebracht. Het is namelijk ‘Ezelavond’.
Nog tegoed hadden we de foto`s gemaakt vanaf een laag standpunt maar ook de plaatjes van de SOP met de boswachter mochten getoond gaan worden. En dan ‘een glas’ dus laat ik (de columnist) de knip thuis want we gaan gezellig samen iets lekkers nuttigen. Jammer, maar ik was niet de enige die ‘anders ‘dacht want je kon ook een foto maken van een glas of je moest foto`s van 20x30 met daarop een afbeelding van glas laten zien. Enfin, of ach fijn, het kwam allemaal goed.

Henk, Marianne, Jan en Margreet voldeden aan het verzoek met foto's over laag standpunt te bespreken en wat voor foto's, een prachtige paddenstoel waarvan Nanda tot een paar jaar terug nog dacht dat deze samen met de kabouters niet bestonden. Maar ja, volgens Margreet kan je dat haar niet kwalijk nemen want Nanda is zwanger. Marianne had de compositie goed voor elkaar want de man op haar foto was op een goede ‘hoogte’ tussen de bergen gefotografeerd. En dan Henk, ja zijn foto gaf stof tot babbelen want dat gebouw kon je neer leggen of zelfs op z`n kop zetten en nog bleef het een echt mooie zwart-wit foto, Goed gedaan Henk ! En Jan had voordat het ging vriezen een boom vanaf de grond genomen met daarop prachtige paddenstoelbegroeisels.

Onder het typen door neem ik me voor om dit verslag voordat ik hem in de lucht of onder de grond schiet ook na te lezen om zo de ‘gemakkelijke’ foutjes te verbeteren.

Van de boswachter met gevolg SOP waren er ondanks het ‘te’ sombere weer gelukkig voldoende plaatjes voor op de Ezel en de voorzitster maakte haar keuze uit het tot nu toe getoonde materiaal om het volgende jaarboek mee te vullen.

Margreet heeft de foto van haar schakel uit de ‘ketting’ klaar en vraagt wie hem NU overneemt ? En…….Jan wil er wel mee aan de slag.

Annette haar e-mail is Wanadoo met één N en tussen Annette en kw een PUNT.

Zo, het laatste onderwerp wat ik op papier zet is het verhaal over ‘GLAS’, e.e.a. reeds uitgelegd maar er valt meer over te vertellen. Want als je dacht ‘wat is er nou leuk aan om een foto te maken van een glas of met glas dan sta je na vanavond dus te kijken wat er mooi / leuk aan is. Henk, Walter en Tonnie stelden hun foto's op op de ezel. Een paar gebroken glazen in zwart wit gemaakt en een foto met schaduw en slagschaduw van een glas, heel goed gemaakt en ook de foto over een glas met een lepeltje erin zoals eerder al eens met een vork getoond werd was aanwezig en dan 3 glazen met schitteringen welk als zijnde blauw naar voren uitblonk, hetzelfde glas maar dan ‘anders’, ook deze plaatjes hadden de goedkeuring van de aanwezigen die gezellig samendromden vlak voor de Ezel en zo viel er veel over te praten, ondermeer luid fantaserend over hoe het toch gekomen is. Het begon met een lekker glas wijn, daarna het foutje met het glas aan diggelen en verder met een finimalletje en een drieluik is geboren.

Over geboren gesproken, Petra had een foto, (niet op de ezel) van table-top, ook een glas met daarin water en wat rode vloeistof en ja, dit was de baarmoeder van Nanda aldus Petra waarop Walter vroeg wat de ontsluitingstijd was want op de club wil je echt alles weten wat over fotograferen gaat en de barvader gaat verder met het gele vocht het liefst cool met een kraag.