VERSLAG CAMPAVOND 26 januari 2006

Aangezien Klaas begrepen had dat ik het verslag zou schrijven heeft hij het bijltje (of beter de pen) er maar helemaal bij neergegooid deze avond. Ik zal dus in deze mail nog proberen een weergave te geven van hetgeen er verder is gedaan behalve de ledenvergadering. Zie voor het verslag van de ledenvergadering de andere bijlage.

Na de (gelukkig) korte en soepele ledenvergadering konden we beginnen met hetgeen waarvoor we altijd komen!
Walter startte met een uitleg van de opdracht ‘Laat je inspireren door een schilderij’. Om 19.18 uur deze avond heeft hij een mail naar iedereen gestuurd met de uitleg van deze opdracht. Doe wat je kunt en het zal natuurlijk erg leuk zijn als we echt ons best doen om iets moois na te maken!!!

Vervolgens konden we alles op de Ezel plaatsen wat we wilden. Ank had een aantal foto's van de nachtfotografie in Amersfoort en ook nog een aantal mooie foto's van de dierentuin. Vooral de duiker achter het glas was een erg mooi plaatje, maar ook de zebra's waren top. Nog iets meer schuiven in Photoshop om de streepjes wat witter en wat meer contrast te laten krijgen en het is helemaal oké, dan springen ze zo uit de foto.

Nanda had prachtige foto's van haar kinderen gemaakt, met korrel, met roze burka, lief, boefjesachtig... alles was aanwezig. Wat een fotogenieke kinderen... of wat een geweldige fotografe. Het is maar hoe je het bekijkt.

Vervolgens had Annette ook een paar foto's van de nachtSOP. Dezelfde Koppelpoort als Ank (hé, waren ze daar soms samen?) en toevallig ook dezelfde lange jan als Klaas.. alleen net iets anders. Het meest ter discussie stonden de bewerkte foto's van de schaatster.. is dit nog een foto... of is dit kunst? Klaas vond het maar niets.. een ander vond het wel weer wat hebben. Kortom, over smaak valt niet te twisten en er is nog een gebied op fotografiegebied wat ook binnen onze kring nog weinig is bewandeld.

Klaas had vervolgens ook nog diverse plaatjes van de nachtSOP, de winterloop en gewoon mooie dingen...

Margreet tenslotte kwam met iets totaal nieuws voor haar. Met oud en nieuw mooie vuurwerkfoto's gemaakt. Volgens haar zoon het mooiste wat ze ooit gemaakt heeft! Erg goed gelukt. Klaas kwam tot de conclusie dat op het formaat 20/30 foto's toch heel anders (lees mooier, beter) tonen! Tip van de week van Margreet: Via webprint.nl kun je foto's heel goedkoop afdrukken en kost een 20/3 foto maar 80 eurocent (of zo).

Met een klein aantal Flitsers nog even een slaapmutsje gedronken ... en het was weer een heel gezellige avond.

Groet, Annette