kijkenDe fotokring FLITS heeft vanavond onder leiding van Annette het 2e deel van de opdracht ‘kijken en selecteren’ op het programma staan.

Elly doet eerst nog enige mededelingen: 2 a 3 leden hebben zich met reden afgemeld, welkom aan de nieuwe aspirant Flitsers, i.v.m. de doorgang van de fotoketting geeft Nanda deze aan Klaas en dan naar Ank, Yvonne S en vervolgens naar Annette. Vrijdag 11 november voor de SOP naar de ZOO in Arnhem wordt om half 10 verzameld bij Margreet in Scherpenzeel voor koffie zonder mokkagebak. Dezelfde Margreet stond ervan te kijken dat zij in het bezit is van een hele goede printer zodat het jaarboek over 2 weken op de balie ligt op de Erwinavond. Walter heeft de sponsoren op onze website gezet en zo voldoet Flits aan haar verplichtingen. (EN KLAAS VULT AAN DAT ER OP DE VOLGENDE CAMPAVOND NOGMAALS de afgelopen opdracht op de EZEL verschijnt ….SAMEN met jullie eigen KERSTKAARTontwerp / FOTO met of zonder tekst / waaruit de beste zal worden gebruikt om 15 december te worden verstuurd naar al de FLITS SPONSOREN, meenemen dus!) ( zie ook programma!!!)

En dan KNUTSELEN….
De series van 16 foto’s werden in goede volgorde op de tafels gelegd en dan kon men beginnen met het op een spannende manier ‘uitsnijden’ van iedere foto zodat er een 10 bij 10 cm foto overblijft. Henk wilde het mes aan 2 kanten gebruiken wat hem een ritje de Wetering opleverde omdat ie geen reserve foto mee had genomen.
Ieder lid van Flits zocht bij de ander naar een goed voorbeeld en zo werden ideeën opgedaan.

Het was best moeilijk om afscheid te nemen van dat stukje foto wat eraf moest want het hoorde er eigenlijk toch wel bij. Een half ei bijv., dat is niet mooi of een sierfles in twee, nee dan maar een stukkie van de andere kant.

Uiteindelijk nadat we met advies van elkaar tot een mooi geheel waren gekomen moest als laatst het een en ander nog op een groot vel papier (zwart of grijs) worden geplakt wat opnieuw tot een materiaaloorlog leidde.

EEN ZEER LEUKE CREATIEVE AVOND, EEN MOOIE en LEERZAME OPDRACHT.
En wat hebben we geleerd……..? Een collage maken en een foto interessanter maken door er iets van af te snijden. (En ikke…..? , eerst goed rekenen en meten en dan pas plakken).

3/3