23 februari 2006
Elly de voorzitster neemt afscheid van haar taak als voorzitster. Voor Elly aan het voorzitterschap van de fotokring begon stelde zij een termijn van 5 jaar vast om de ‘hamer’ te hanteren. Nu zijn er genoeg leden en daarom is het tijd om een stapje terug te doen en Marianne neemt als interim de hamer over.

Annette bedankt Elly voor haar inzet en beloont haar met een prachtig boeket. Elly vertelt de leden dat de fotokring niet van haar is maar van ons allemaal, ieder met zijn/haar eigen verantwoording welk Flits maakt tot wat het nu is geworden.(Een leuke actieve groep mensen die van fotograferen houden.)

Henk informeert naar de mening van het P.C. en die van de leden inzake het doorgaan van de SOP naar Maartje in Frankrijk. Er moet een datum komen en ook moet komen vast te staan of dit ‘uitje’ betaalbaar blijft en Klaas denkt dat hij, i.v.m. het in september 5-jarig bestaan van Flits, een en ander gedeeltelijk gesponsord kan krijgen. Henk en Klaas gaan actie ondernemen met als uitgangsdatum een lang weekend vanaf 29 sept.

Uit de enquête is gebleken dat zich 2 personen beschikbaar stellen om plaats te nemen in het P.C. Margreet en Ank, welkom aan de top!

Op 9 mrt a.s. hopen we 4 nieuwe Flitsers te verwelkomen.

En dan luisteren en aan de slag……………..

Marian, de partner van Elly geeft een workshop passe-partout snijden. “Wie heeft er ooit passe-partout gesneden?” was een eerste vraag. Bijna niemand dus, en nu dus opletten want er valt ondanks eerdere aandacht aan dit onderwerp veel te leren en Marian wil dit op een leuke manier bijbrengen en juist laten ondervinden.

Begin altijd op de achterkant (de minst mooie kant en dus zonder structuur) met het uitrekenen en uittekenen van de snijlijnen. Niet te ver doorsnijden maar ook op tijd stoppen. Zet de liniaal tegen de lijn aan en werk altijd op een snijmat of een onderlaag en werk altijd SCHOON, zowel de ondergrond want daar ligt de mooie kant op als je werkmateriaal als gum, schuurpapier en potlood.

De onderkant moet altijd 3 cm groter zijn dan de bovenzijde en je kan voor een uitsnede kiezen dat de foto uit het midden komt maar dat naar eigen inzicht. Het kan dus mooi zijn als je de foto niet precies in het midden laat uitkomen om zo bijv. iets of iemand in de lijst te laten kijken / lopen.

Let ook op het kleurgebruik van het passe-partout of eventuele extra lagen i.v.m. dikte van de lijst. Gebruik altijd zuurvrije lijm of tape. Marian doet e.e.a. voor maar laat ook Flitsers een lijntje snijden en dan na de pauze iedereen voor zich want je moet het gewoon voelen wat het mesje aan weerstand geeft in het passe-partout.

Klaas slaat zijn biertje over en is klaar als iedereen weer arriveert. Vakwerk aldus zijn medestudenten en Yvonne had een mooi voorbeeld van Marian gezien en deze moest Marian dus maar even voor haar voor / over doen maar uiteindelijk ging Yvonne zelf ook een kleintje uitsnijden.
Henk en Tonnie gingen Bob helpen of was het nu Bob en Ank die Margreet……ach, op deze avond bleek maar weer dat we een goed stel Flitsers zijn.

Elly en Marian bedankt.