Campavond 20 april 2006-04-22

Op het programma staat een avond met fotokring Heuvelrug uit Maarn in de Camp.

Marianne opent de avond door de ‘gasten’ hartelijk welkom te heten en voor de fotografen uit Maarn van start kunnen gaan met hun ‘floorshow’ eerst nog een paar mededelingen:
Tonnie en Jan zijn verhinderd en Klaas heeft gemeld dat het e-mail adres van Mevr. Hulsbouw niet correct is maar dit moet dan ook Hulsdouw zijn, foutje bedankt.
Verder zijn de aspirantleden echt lid geworden en daar zijn de leden blij mee want met z’n allen weten we een berg.
Het lidmaatschap van Flits bij de fotobond zit in de pen en daarom nog even wachten op een seintje van Marianne.
O ja, ook nog het volgende…..zaterdag is het Koninginnedag en dan zijn de Flitsleden uitgenodigd om foto’s te maken van de oude voertuigenrit van Woudenberg naar Scherpenzeel en door naar Renswoude en brommmmm weer terug naar Woudenberg. (Vertrek om 14.30 uur bij de Schans / Stationsweg) We zijn al met 3 fotografen maar ook jij mag mee doen. Let op de laatste mail van Klaas a.s. week.

Suzan start namens de fotokring Heuvelrug met haar presentatie gefotografeerd in Rotterdam, ook is gevraagd om commentaar en opmerkingen want hiervan kunnen we allemaal leren. Suzan kwam met haar 1e foto als lid van een fotoclub omdat deze voor haar veelzeggend was.
Ook komt een zwart-wit serie op de ezel van Flits en als laatste een foto in zwart-wit maar dan bewerkt met Oost Indische inkt, prachtig!

Mieke toont mooie foto’s van ‘gewone’ bloemen maar oeiiii, wat een scherpe platen (allemaal bij de Heuvelruggers minstens op een 30 x 20 cm. formaat) en weet je het nog…. wat een mooie passe-partout kleuren vaak gelijk aan de kleuren van de foto.

Ted komt met foto’s uit Makkum met een prachtige lichtval van het avondlicht op een surfplank op het daar aanwezige strand. Makkum is bijzonder omdat veel vorige foto’s zijn gemaakt in Nepal en Verweggistan.

Henny ….gewoon rechttoe rechtaan met een giraf en ja ook hij met een foto in een slechte fabriekshal in Nepal maar dan een foto waarvan je zegt ‘het is net een schilderij’ mooi hoor.

Na de pauze wordt gesproken over het hoe, wat en waarom bij onze gasten, de helft van de leden van Fotokring Heuvelrug fotografeert analoog maar ook bij hen dan de digitalen die er aan gaan geloven en dat heeft plezierige kanten. SOP’s naar Wijk bij Duurstede voor avondfotografie waar het kasteel goed in de lampen stond. Als opdracht stonden de volgende onderwerpen op hun programma: bloemen, vierkanten, cirkels en kringen. Ook ontvangen ze sprekers als Erwin van Laar, Wim Groeneveld en als er wat geld in de pot zit dan komt Mich Buschman, maar deze laatste echte fotograaf kan dan een presentatie geven ook voor ons Flitsers in Maarn. De fotokring doet ook mee aan ‘club’wedstrijden bij de fotobond.

Verder met de foto’s op de ezel:

Rien: portretfotografie, eerst gevraagd zoals Rien verteld en daarna een heel mooie serie, en dan 2 platen van een bos uit verschillende delen in Australië. En dan een trein…in Nepal.

Peter dan, ook portret maar ohhhhhh, wat is daar goed gebruik gemaakt van het opkomende licht.

Als je bij onze gasten een wedstrijd wint komt jouw foto in hun grote jaarboek. Met z’n allen gaven de Flitsers ‘positief’ commentaar zoals een andere uitsnede en een andere kleur van het passe-partout en de meesten onder ons en die van de Heuvelrug konden zich hierin vinden

Marianne spreekt haar bewondering uit over het vertoonde materiaal en ook nog eens zonder Photoshop.

Fotografeer een liedje……..zo legt Marianne uit staat ook op je mail maar nog even dit: Maak bijpassende foto’s op de tekst van het liedje. 2 ½ minuut tekst vullen met foto’s.