EEN ECHTE FOTOCLUB AVOND!

17 aanwezigen

ballonWELKOM aan 2 nieuwe leden Selina en Betting door Marianne die de avond begint met de volgende mededelingen: Elly is door haar rug gegaan en zal er vanavond niet bij zijn. (We wensen haar beterschap en hopen dat zij de volgende keer wel van de partij is).

Voor de laatste versie van het programma kun je terecht op onze eigen leepste www.fotokringflits.nl met o.a. de datumverandering voor de komende avond bij Erwin in de winkel (20 oktober vervalt en gaat naar 27 oktober). Ook zijn er enkele leden die de eigen site nog niet voorzien hebben van hun eigen inbreng. Inleveren bij Walter. (kijk ook even bij de ballonvaart van Klaas)
Het jaarboek moet nog door ‘de / een’ printer. De kosten voor de inkt worden natuurlijk vergoed en het papier ligt bij Marianne, WIE HELPT? Vele printers maken goedkoop werk.

Dan Annette……OVERWELDIGEND!………een leuke reactie want maar liefst 14 leden hadden de opdracht van ‘kijken en selecteren’ uitgelegd op de tafels in de Camp. 36 foto’s waarvan er deze avond als opdracht 16 stuks moesten worden ‘geselecteerd’.

SELECTEREN
De 1e serie samen als voorbeeld hoe de avond verder in 2 groepen gaat verlopen. Kijk wat een lijnenspel en die kleuren, daar moet je op selecteren, de spin in het midden en zo hadden de aanwezigen allemaal wel een ‘eigen’ kijk op de serie foto’s. Draai die ene foto nou eens om want daar wordt de compositie sterker van, de appel is te groot, oké, dan de spin er maar uit en de 1e serie van uiteindelijk 16 stuks is zo op z’n best.
STOP….. nu hebben we gezien hoe er iets moois ontstaat en iedereen gaat z’n eigen serie nog even langs. Dan gaan we verder in 2 groepen en is er meer ruimte voor commentaar en overleg.

De 2e serie is geselecteerd op kleur terwijl er bij de 1e juist is gelet op de symmetrie, de flessen en glazen van Ad worden behoorlijk geschud en voor de winkel open ging had hij de plaatjes geschoten.

Een andere serie moest bekeken worden waarbij de aandacht ging naar de sfeer van de serie, Annette vertelt……. ‘laat je maar gaan’, en ‘je moet het los laten’, je bent eigen baas als je die maar links legt. Ja, ho, maar dan moet die er worden uitgehaald.

Yael heeft foto’s van de sfeer van een jongerenparty mooi in beeld gebracht. Ook worden er compromissen gesloten want de foto zonder personen gaat er echt bij volgens de eigenaar.

Een serie foto’s van honden, na 23 veranderingen en probeerseltjes………HOOOO, afblijven. (Gelukkig, de poedel zit er toch in).
Papapapapagaai met bier flesje……. De serie van Yvonne S bestond uit zo’n 21 plaatjes dus dat zijn strafpunten, keurig alles mooi diagonaal geselecteerd, een papagaai op schaatsen met melk in een bierflesje, de serie is snel AF, één flesje moest sneuvelen.

Klaas……doet niets, zijn serie is goed en mooi rommelig, gaan jullie je gang maar want mijn verhaal moet ik ook loslaten, de ballonnen zijn op internet te zien want dat was zijn/mijn thema.

Ook Henk drukte zijn snor en liet de selecteerders het werk doen, het pontje vaart toch wel naar de andere kant en de auto’s met mensen …… ‘je wordt gek’ zegt de één, iederéén moet z’n verhaal laten varen en dat deed Henk.

PFFFFFFFFFF, neem zelf maar even pauze want het (dit) verhaal duurt nog wel even.

Halverwege gaat het praatje dat de foto’s allemaal vierkant moeten gaan worden op de volgende avond in de Camp dus…….selecteren op de uitsnede!

Het fotomodel van achter de bar op vakantie gaat poseren met een hoed op en Jan voelde zich de vader. Het mooie dametje was zelf wel rustig maar de foto’s echt niet.

Het volgende verhaal is een nieuw huis, een volle koelkast met bier en wijn. Heel veel …… nee hoor, gezichten wilde ik zeggen en wat lekkers te eten.

Een kinderfeestje, of toch een fancy fair, nou ja, dat gaat best samen. In ieder geval mooi van kleur. En ook hier kwam men tot de 16.

Als enige en daarom verrassend een serie in zwart/wit, 16 gezichten van heel dichtbij. Zou hier de opdracht ‘angst’ al klaar zijn? Volgens mij heeft Nanda deze persoontjes te pakken genomen. (Ja toch?). Het merendeel was vrolijk en lief.

Wat is kunst moet Margreet gedacht hebben, kunst is ook om alleen de foto’s van dichtbij te gebruiken en zo hebben tal van mensen genoten van de geklikte kunst van de beschilderde balen hooi te Scherpenzeel.

De keuken, Walter staat stil in de keuken. Eieren, brood met mes en vork, potjes met kruiden en een mok voor de thee met een koekje. Over kleur gesproken……heel goed met in de hoeken het bestek.

Een zondag met Stan, Rens en Mart. Snoepen en spelen voor de kids van Annette en een mooi poosje spelen met de camera en Klaas legde ook een foto (die van het duplo) op een andere plaats, goed gedaan hè? Ook Yvonne S kreeg haar zin want die indianenhut hoorde er wel bij.

DIT WAS EEN ECHTE FOTOCLUB AVOND.