Marianne opent de Campavond als interimvoorzitter met een reeks mededelingen:
5 Flits leden hebben zich om diverse redenen afgemeld, de fotoketting blijft in beweging,
Haantjesdag valt op zaterdag 10 juni a.s. en staat ook bij Flits in het teken van muziek en daar wordt door de leden op ingespeeld met een foto-quiz in de vorm van de ons bekende ‘raad-plaat’ welk instrument staat op de foto’s. De leden worden opgeroepen een foto in te sturen naar Marianne per e-mail van een stukje of een onderdeel van zo’n muziekinstrument. (het mag een redelijk groot bestand zijn). Ook gaan we de ‘oude’ fotokaarten uitverkopen en worden diverse foto’s van het afgelopen seizoen tentoongesteld. Ook doet Margreet een oproep aan de Flitsers om bijzondere foto’s op 20 x 30 formaat in te leveren voor in de insteek verzamelmappen die in de kraam komen te liggen. Klaas zoekt nog naar Flitsers die een paar uurtjes die dag achter de kraam Flits willen promoten. En als laatste zal op de kraam een slide show te zien en te horen zijn van de opdracht van vanavond ‘foto’s bij muziek’.

Marianne doet nogmaals een oproep voor het bijwonen van workshops (zie haar mail).
Ook wordt de laatste hand gelegd aan de inschrijving van Flitsleden bij de fotobond.

Klaas doet nogmaals een oproep voor ondersteuning bij de opdracht op het sportpark op 27 mei a.s.

De volgende Campavond wordt gewijd aan reclamefotografie, neem allemaal je camera, onderwerp of object en verlichting in de vorm van een spotje mee.

En dan nu……op de ezel, mevr. Chr. Barten……de 1e foto uit een serie van 5 ter kennismaking direct een discussie met als opmerking ’oei… goede scherpte/ diepte, foto 2: een conifeerachtige maar dan anders, echt zeer goed aldus de Flitsleden. Foto 3: kunst?... wat is het… een tentoonstelling van licht? Neon buisjes …..heel veel kleuren. De kleuren in de volgende plaat van 30x20 met passe-partout, zwart-wit dus met spiegelen en schaduw. Vraag… wat wil je met de foto omdat er veeeel op staat? Foto 5 een varen (plant /blad) achteraf in zwart-wit geshopt.
Een prima presentatie en wat ons betreft… je bent aangenomen!

Nog meer foto’s op de ezel… Henk: een drie-luik zwart-wit van een dansend paartje als beeldjes.
Jaaaa geweldig, helemaal lekker swingend, ook deze is achteraf prima zwart-wit gemaakt en met de zwart-wit instelling aan uit de eigen printer……KLASSE !

Titus….een serie techniek ook in zwart-wit, contactdozen bewerkt op de computer, een netwerk op de gevoelige plaat, technisch erg goed…foto’s van veel knip- en plakwerk, andere kleuren, een paar uurtjes montage.

Klaas ….. de SOP naar Kinderdijk met vreemde blauwe kleuren lucht.

Marianne…SOP van het Hens, grote ogen, model op te kleine rode trui, foto gespiegeld, kind met duim en… heeeel veel Photoshop.

Annette: 1 afdruk….een niet burgerlijke familie (groeps) foto, juist een filter gebruikt, 4 personen en een boom, allen in een waaier. Goed gedaan zeg!

En dan digitaal…. Jan bij en met de beamer….een serie van bloemen op vakantie (iso 100-400)
Bij een hele lange sluitertijd krijg je ook digitale ruis.

Pffffffff, het tedere gevoel……als je hier niet bij was……..het bespaarde je wel de tranen, en op Haantjesdag krijg je nog een kans, zakdoeken op schoot, als typist schiet ik weer vol PRACHTIG !

TITUS…APPLAUSS …TITUS, TITUS, TITUS heerlijk, ja dit gaat een geweldige avond worden.

Jan N….een muziekblad uitgebeeld als achtergrond.

Bob, hij gebruikt het schapenras als tedere gevoel.
(tussen door worden enkele foto’s getoond)

Yvonne samen met Marianne……geen tekst want het wordt me te veel……….

Margreet….na wat sleutelen door Jan……..ohhhhhhh !

Dirk-Jan……kom zelf maar kijken en luisteren op 10 juni.

Yvonne wil nog niet weg want…….BETTING komt er aan, door hem wordt ‘weerloosheid’ anders weergegeven en zo ging iedereen voldaan naar huis nadat Annette nog enkele foto’s toonde.