Een mooie avond in De Camp met natuurfotograaf Jan Broekhuizen die vanavond onze gast is.

Marianne opent de avond met de mededeling dat er 4 hobbyfotografen lid zijn geworden van onze fotokring. Petra Koopmans heeft besloten om haar lidmaatschap op te zeggen omdat ze het voorlopig effe te druk heeft. En verder welkom aan de overige aanwezigen.

Walter krijgt later deze avond het woord om uit de doeken te doen wat zijn bedoeling van de a.s. SOP pen met elkaar gaat inhouden.

Maar licht uit……draaien maar, Jan Broekhuizen vertelt dat je onder de ‘lezing’ vragen mag stellen en dat vanavond zijn specialiteit NATUURFOTOGRAFIE voorbij komt met als titel ‘de 4 seizoenen’. Deze foto’s zijn op een paar uitzonderingen na geklikt met een analoog toestel met lenzen variërend van zoombereik tussen de 200 en de 600 maar daarna digitaal verder gezoomd naar waarden als 1200. Maar ook macro komt regelmatig aan bod.
Tijdens de voorstelling vertelt Jan dat ie tijdens één van zijn tochten een paar jonge zwijntjes achter een duinrug lag op te wachten maar plots moeder zwijn vlak naast hem stond en……klik die had ie maar ook zijn broek zat bijna vol.

Jan Hietbrink is jarig en trakteert uit handen van Tonnie boterkoek en cake en klik, ook vastgelegd.

De voorstelling vorderde en Elly begreep wel dat papa hert iets was afgevallen want hij had na een gevecht 20 vrouwtjes mogen dekken, pppffffffffff.

De blauwe kikker, die maar 5 dagen die kleur heeft en daarna bruin wordt is een heidekikker en je hebt ze ook in groen. Een pad op de plaat met dril, een boomkruiper en een boomklever, deze fotograaf heeft ze allemaal geklikt.

De foto`s zijn geschoten op het Leersumseveld, in plaatsen als Scherpenzeel, Barneveld, Kootwijkerzand maar ook op de hoge Veluwe.

Libelles en Juffers en wat ook mooi is zijn de ijsvogeltjes. Een neushoornkever is een soort torretje. Reeën, zwijnen zoals gezegd, deze dieren kan je niet in één keer benaderen maar daar moet je een band mee opbouwen aldus de natuurfotograaf.

En dan het onderwerp vlinders en paddenstoelen, allemaal in beeld met zeer bijzondere exemplaren en Margreet was ‘verrukt’, “wat hebben we toch een mooie natuur en wat moeten we deze koesteren” merkte Margreet op.

Met de juiste apparatuur en nog veel meer geduld……….dan schiet jij ook een mooie serie!

Walter is op vakantie geweest en heeft weer 2 fotoboeken laten maken, onze Flitsers vonden het geweldig maar voor die 40 euro per fotoboek wilde de hoofdgast van deze avond ook wel zoiets in huis hebben want de kwaliteit van zowel de boeken als van de foto’s is erg goed.

Soppen met elkaar wordt gedaan op het Henschotermeer met een man of 10 – a 13 op zaterdagochtend 22 april, we verzamelen bij Walter en Marianne stuurt nog een mailtje hierover.
Henk had al vast 2 grote foto`s over de afgelopen SOP bij zich en deze gingen op de ezel.
Ook Marianne had een foto bewerkt van een vorige opdracht en op de buik van deze dame was een dier te zien. ( Helemaal gefotoshopt ) vet kleur….. en vet cool !