Marianne opent de Campavond met de introductie van Arno Verkuil uit Woudenberg,
hij is fotograaf en runt samen met z’n vrouw een fotozaak te Woudenberg.

Arno vertelt dat hij al 30 jaar zelfstandig fotograaf is en dat hij deze avond iets meer over zichzelf uit de doeken zal komen doen. Klaas krijgt een smile op z’n gezicht als Arno vertelt dat ie eerst vrachtwagenchauffeur is geweest maar heeft gekozen om verder te gaan in de fotografie. (Er is dus nog hoop voor Klaas). Arno noemt zich reportagefotograaf met foto’s voor het bedrijfsleven maar dan meer in de publiekssector. Ook doet hij zeer veel aan bruidsreportages, soms wel ruim zestig in een jaar en dat is behoorlijk veel aldus Arno.

Hij gaat z’n verhaal verder met het demonstreren van z’n fotoapparatuur die bij een reportage wordt gebruikt. Sinds kort werkt ie veel digitaal maar ‘vroeger’ was het een Canon camera met een 28 / 70 en een 70 / 200 objectief voor buiten en een Hasselblad camera voor binnen met hele grote negatieven per foto. Buiten is in de winter zo’n Canon camera nodig met een lichtsterke lens omdat er veel licht vereist is voor een goed resultaat.
Op deze camera’s gebruikt hij een losse aparte flitser die gemakkelijk in de hand te hanteren is.

Maar in deze tijd van voortschrijdende technologie is een digitale camera onontbeerlijk want er worden vaak al geen afdrukken meer gevraagd maar de foto’s onbewerkt (vuil) op CD.
Er wordt door Arno een Canon 5 D ingezet met een 24 / 105 objectief.

Zoals gezegd is er veel werk als bruidsfotograaf en daarom ook een paar anekdotes. Als professionele fotograaf sta je alleen en moet je ondanks je strakke planning toch veel denkwerk verrichten want er is altijd wel iets wat niet staat gepland en dan moet je improviseren en aan het tijdsschema denken. Een ceremoniemeester is noodzakelijk op een bruiloft maar als fotograaf moet je alert zijn en meedenken. Probleempjes oplossen dus en ook kan je camera uitvallen en dan moet je een 2e paraat om de schouder hebben.

Arno maakt reportages voor o.a. apothekersbladen waarvan ie er verschillende heeft meegenomen om in te zien. Ook andere bedrijven huren hem in voor soms een enkele foto op locatie in geheel het land. Veel kilometers en op locatie is het iedere keer weer anders en ook daar weer improviseren en andere achtergronden zoeken.

Arno maakt ook foto’s voor ‘zichzelf’ als hobby gaat ie graag ‘aan het werk’ bij paardenevenementen zoals vierspanwedstrijden en eens mocht ie mee op de bok, dit was een hoogtepunt voor Arno.

Na de pauze kon er worden nagepraat met de fotograaf maar al tijdens de introductie werd Arno bestookt met vragen en opmerkingen en Arno was onder de indruk van de grote opkomst deze avond en wil in de komende jaren wel e.e.a. voor Flits komen doen waaronder mee gaan met SOP’s om de Flitsers bij te staan met informatie.

Zo te horen waren de Flitsleden verheugd met de komst bij Flits van deze fotograaf die op de tafels ook voorbeelden van bruidsfoto’s had uitgelegd.

Annette geeft nogmaals een toelichting hoe je het onderwerp ‘portretfotografie’ zou kunnen / moeten maken. De door haar meegenomen voorbeelden gingen rond bij de Flitsfotografen.

Daarna werden foto’s van diverse SOP’s op de tafels uitgelegd en besproken.

In navolging van de SOP naar Amerongen gingen vrijdag maar ook zaterdag nogmaals enkele Flitsers op pad om de rode lucht bij de zonsopkomst vast te leggen en met succes en deze platen komen de volgende keer samen met het resultaat van het door Elly behandelde onderwerp mozaïek aan de orde.