Marianne opent deze campavond dat Dirk Jan heeft afgebeld maar met de vraag of Walter de stand van zaken m.b.t. de beamer wil toelichten. Helaas bleek de avond te kort en werd dit onderwerp ’vergeten’.
Nog niet alle enquêteformulieren zijn ingeleverd maar vanavond wordt bepaald wat het onderwerp gaat worden van ons volgende jaarwedstrijdthema.
Nu al werd gevraagd om 5 onderwerpen aan te vinken om in de pauze de laatste stemronde te houden.

Annette start de opdracht’ portretfoto in serie’ door Tonnie te vragen haar foto’s op de ezel te presenteren.

Tonnie heeft samen met Jan met veel liefde en plezier aan deze opdracht gewerkt en geeft uitleg over de plagiaatfoto. Een schoonzoon die wordt uitgebeeld achter het stuur van een tractor. In de zelf geklikte foto komt het ’licht’ beter uit doordat het van de andere kant komt.
Annette stelt de juiste vragen en was het interessant om aan te horen.

Jan, hij vertelt dat er veel van de foto’s zijn gedelete maar dat er mooie exemplaren overblijven waaronder de foto met die vrouw die eerst ‘te saai’ deed maar na een opmerking van ’gooi je haar los’ kwam ze ook echt los en….klik, ja wat een mooie foto.
Annette vertelt wat er dan wel zo goed aan is.

Petra, zij heeft 4 foto’s schitterend ingelijst, de eerste foto is van een zwart-wit rolletje en de volgende digitaal maar dan in standje zwart-wit. Met piepschuim kan je ’reflectie’ bewerkstelligen aldus sommige Flitsers. Een half beeld op een zandduin met iets teveel van dezelfde kleur van zowel de achtergrond als van de persoon. Je moet ook overal op letten tegenwoordig. De foto in kleur met portret in z`n omgeving is echt mooi, het standpunt van de fotograaf zou iets meer naar links kunnen maar deze foto vind iedereen geweldig!

Ook ontstond een meningsverschil over de plagiaatfoto, veel te veel licht, zelfs iets uitgebeten volgens de een maar een ander die deze juist wat beter vond. Belangrijk is hoe je de foto zelf vind met je oren open.

Klaas, wat een rode kleur, samen met ’het rood’ van het gezicht van de persoon was het ’te veel’ maar Klaas vind hem toch de mooiste. Het meisje met op de achtergrond een granollen wand was volgens de Flitsers de mooiste plaat. Klaas experimenteert met achtergrondkleuren die dan weer verkleuren bij het afdrukken, het is allemaal zo gemakkelijk nog niet.

Pauze, de lijsten met onderwerpen werden door Marianne geteld en na de koffie werd er hoofdelijk geteld en moest er een beslissing komen uit de volgende twee onderwerpen: culinair en macro en……..MACRO won. Dus in december moet een macrofoto worden ingeleverd.

Verder op de ezel….Annette zelf met 4 foto`s, de 1e moest voor een opdracht sepia worden, alle foto`s zijn ’ingeflitst’ aldus Annette, het licht valt bij de plagiaatfoto op de korte kant, de jongen kwam bij de halftotaal foto stoerder over omdat de foto vanuit een laag standpunt was genomen.

Margreet met ’een complete’ serie, de 4 opdrachten in zwart-wit met een heel groot compliment van alle aanwezigen. De plagiaatfoto is uit een voorbeeld van internet geplukt en op dezelfde manier bewerkstelligd. Yael, zij wilde ook zo’n foto, maar dan ook zo’n shirt.
Margreet had de persoon in een Ajaxshirt gefotografeerd en deze in Photoshop bewerkt met alleen een waas van kleuren als was het de ’entree’ van een geweldige voetballer die ’opkomt’ in de arena. Ja, als je het over geld hebt, deze wil je hebben voor 300 euro!

Titus heeft een drieluik van zijn 3 zoons van 3, 5 en 7 jaar jong gemaakt, rechts, links en rechts, zo kijken ze in de lijst en als je niet wilt lachen dan kom je er maar ’ anders’ op aldus de vader. Deze kon er ’niets’ aan doen dat de foto zo goed was geworden.

Martijna, zij heeft een portretfoto in close-up, in halfbeeld en in totaal. Een portretfoto, zo scherp, zo goed belicht, prachtig, de lampen en de hulp van Photoshop hebben hun werk gedaan want de dame in beeld komt bijzonder mooi in beeld en Martijna is dan ook zeer tevreden.

Minie met 4 foto’s, direct valt op dat foto 2 de mooiste is, ze zijn geflitst maar deze close-up is prima terwijl de totaal in beeld foto veel te veel schaduw heeft.

Walter met 2 close-ups, één iets te veel rood maar toch op de ezel. Een prachtkind van zo dichtbij met een bijzondere lens, een 50mm. vaste lens met een lichtinval van 1.8. Walter is verbaasd over de mogelijkheden van dit objectief.

Betting heeft z`n afgekeurde foto van de wedstrijd (omdat ie te donker in het gezicht was) bewerkt en op de ezel geplaatst. Een vette 10, dit is nou geweldig want de gezichten spreken je aan. Met een andere printerinstelling en hulp van en op de p.c. is ie nu geweldig.
Ook nu waren de flitsers het eens, wat een verbetering!

Verder stond op het programma : en wat je nog wilt laten zien maar het is 5 voor 10 en werd het ’effe snel’ en door elkaar en niet tegelijk en……….of juist wel.

Sneeuw te Amerongen, Nanda had nu het sneeuwwit op de foto en ja, het ziet er perfect uit doordat de sneeuw iets is opgelicht op de p.c.( iets overbelicht ) maar dan net goed!

Annette heeft een foto gemaakt op het Leersumseveld, een plaat met koeien maar dan zeer goed genomen, de dieren komen bijna los van de achtergrond met mooie dennenbomen, het lijkt wel een aquarel schilderij zo mooi! Hier is gespeeld met het diafragma, 22 of zo.

Klaas met foto’s van de ochtendSOP met rode luchten en toen gingen de tassen open want meer Flitsers hadden foto’s van de zonsopkomst en het werd later en later, 22.30 uur en er was van alles te vertellen en te zien waaronder 2 fotoboeken van de vakantie van Walter. Geweldig, wat een fotoboeken, je zou jaloers worden. Plus 28 in korte broek.