conceptMargreet opent deze Campavond met een 4 tal afmeldingen en de aanwezigheid van weer een aspirant lid. Een nieuw lid stelt zich aan Flits voor, Erwin de Rooy is zijn naam, hij komt uit Driebergen en zit in de avonduren nog te blokken voor een opleiding. Fotograferen doet ie ook wel maar komt nu naar Flits om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen.

VAN CONCEPT TOT FOTO……Walter trapt af: fotograferen gaat hem beter af dan tekenen maar nu dan een poging op de grote ezel. ‘kat en muis’ moet zijn creatie gaan heten /voorstellen, foto 1 een kat, foto 2 een muizenval met kaas en foto drie Walter als muis met een lange staart. E.e.a. wordt door Walter maar zeker ook door de Flitsers besproken en Walter vraagt wie er nog meer ideeën hebben uitgewerkt op papier en.... geweldig onder de 19 aanwezigen hebben maar liefst 15 personen aan dit ‘concept’ meegewerkt.

Tonnie gaat de inhoud van de garage en in het bijzonder de oldtimer fotograferen om later deze foto als sticker op de voorkant van haar garagedeur te plakken.

Annette heeft 2 theaterstoeltjes in het rood klaarstaan op zolder om deze in het bos tussen een bomenrij te fotograferen, te bewerken en om te zetten in zwart-wit met de rode stoeltjes.

Nanda gebruikt het gootsteenputje bij lamplicht als onderwerp waarbij of in moet uitkomen ‘moderne spullen met een ouderwetse vrouw’. Ze gaat lipstick en andere opmaakattributen zoals een spiegel gebruiken. Een uitbeelding van vergane glorie !

Yael, die na een SOP zonder haar vriend lekker bruin geworden is, heeft ditzelfde vriendje voor de helft nodig om haar creatie te fotograferen. Een borstbeeld verticaal aan de hartkant doorgesneden en dan het romantische....... haar eigen hand op zijn hart.....mooi hè!

Ad tekent een bunker met zijn vader ervoor die dan wacht op de dingen die gebeuren gaan. 2 Duitsers bewaken hem in de regen. Nu maar wachten tot het gaat regenen.

Klaas, hij gaat ‘de’ perfecte portretfoto maken, speciaal voor deze opdracht heeft hij een studiosetje van lampen aangeschaft en de modellen staan te trappelen.

Erwin gaat een poging wagen om zichzelf in tweeën te fotograferen, z`n benen in het begin van de brug en de romp met kop een meter of 10 verder. Succes.

Mark met ‘niets is wat het lijkt wat het is’ leg een spiegel plat neer, plant er een stel kerstballen op en speel met kleuren zoals geel en zwart-wit. Een witte omgeving en zie de reflectie.

Martijna gaat de watertoren in en neemt dan een foto van het Valleikanaal om daarna de elementen van waterbeheersing in te voegen.

Petra heeft geschilderd, IKEA in echt blauw en dan een klein stukje landschap van datgene wat over is gebleven. Over waar Petra het beste kan gaan staan om deze foto te maken zijn de meningen verdeeld.

Minie heeft als idee dat ze niet weet hoe e.e.a. te organiseren omdat je dan mensen lastig valt maar ja de 35 flitsers staan in de rij. Nou daar kan ze wat mee want het is de bedoeling dat een rij mensen in een steeg allemaal de zelfde kant op lopen met hun neus naar voren maar..... en daar gaat het om, een persoon kijkt naar achteren.... naar de camera.

Ank wil vanuit een parkeergarage door het hekwerk een persoon fotograferen. Het gezicht moet ‘fel’ aanwezig zijn en van de achtergrond blijft mist over.

Margreet is geïnspireerd door een plaat in het blad Quote, wat heeft ze nodig: gebouw,
water ervoor, model in het gras, het model moet groot in beeld worden gebracht met beeldvullend dat gebouw op de achtergrond. Het model moet behoorlijk worden belicht. Misschien dat daglicht voldoende is. (overgang van licht naar donker, eventueel de lampen in het gebouw aan)

Marianne wil een gezinsportret, maar dan zij zelf in een spiegel levensecht te zien.

Leuke ideeën en zeer divers aldus Walter! (over 4 weken klaar)

Foto`s op de ezel: ohhhh Mark, wat een scherpe platen van de Biesbosch, wat een mooie foto van de twee vogels met oranje snavels, klasse!

Klaas heeft genoten van het varen en van het geweldig mooie weer en daarom maar weinig plaatjes op de ezel (de rest zijn ook nog iets bewogen).

Nanda met van alles wat, bloesem in kleur en in zwart wit. De foto met een kinderhoofd en dan een rood jasje aan ‘geweldig zo wil ik ze ook’ aldus Klaas die ook de foto van Annette in zwart-wit zo mooi vond, een been met een rood schoentje er onder.

Marianne heeft 2 ogen......... ieder apart op de foto, heel groot en scherp en mooi.

Annette wijst de leden op de nieuwe multimediacursus met fotobewerken in het programma.