Annette heet alle aanwezigen welkom.

Vanavond op de ezel: opdracht ‘beweging’
De zaal stroomt vol en men is in afwachting hoe de ander de opdracht heeft volbracht.

30 september de SOP naar Lelystad voor een rondleiding op de boerderij die Margreet organiseert. Een man of 8 gaan in ieder geval mee en er wordt in Leusden bij Ank verzameld.

Het jaarboek staat klaar in de computer bij Margreet en nu moet deze nog op een goede manier ‘verzameld’ en gedrukt worden en Jan heeft toegezegd om wanneer het niet teveel tijd kost Margreet te helpen in het juiste programma. Ook Bob heeft hulp toegezegd. Er moet nog gesproken worden over wie het jaarboek van dit seizoen gaat ‘verzamelen’ en indelen. Het afdrukken van het jaarboek is bedoeld voor diegene die daarom gevraagd hebben in de enquête en voor de sponsoren. De overigen kunnen alles digitaal aangeleverd krijgen.

Walter krijgt het woord en geeft een voorzetje door zijn foto’s op de ezel te plaatsen.
Afgesproken is om met 3 sluitertijden te ‘werken’ nl. 1-40 ste, 1 en 10 seconden.
Walter in vogelvlucht voor de lens, Walter met een zwaaiend schapenvacht en als 3e Walter z’n vrouw aan tafel volop in beweging.

Ank spitte haar magazijn uit en presenteerde een schep rijst die in een bak terecht kwam, 1 seconde (op de knie) (de camera natuurlijk) een jongen met een zwaaiende stok met vlammen en de 10 seconden haar rijdende trein van de Amersfoortse vorige avondSOP.

Titus, die ons al had laten weten dat het hem gelukt was gaf aan dat ‘het’ wel hard werken was liet een plaat zien van een potloodslijper in volle actie, 1 sec. deed hij over het dood slaan van een vlieg en de 10 sec. werden besteed aan een wel zeer bijzondere foto nl. zijn eigen gezicht in het donker bestookt met een laserlicht penstraaltje en dan de camera op statief op z’n borst en dan ook nog zelf zwaaien met het lampje……..errrrrig mooi dus !

Mark met 1 / 40ste van een seconde een plons van een steentje in een teil met water,
1 volle seconde een traploopveer in actie, 10 seconden yes, een foto die je wel ergens in je eigen huis op kunt hangen, de palen van / en de bedrading scherp en dan de trein die je niet ziet maar die er wel was, beweging dus die je echt ziet want in de schemer zie je een vloeiende ‘suis’ van de koplampen van de trein en ook het seinlicht is te zien, prachtig! (een prima sfeer die prachtig ‘scherp’ is)

Henk z’n eerste foto is die met een vrachtauto en de beweging onderaan van een tegenligger, en dan de mooiste…..nou ja, de 3e is misschien nog wel mooier, op 1 seconde geklikt 2 flessen met een vlammetje maar dan bijzonder mooi scherp en sfeervol. Henk is creatief en het publiek stond op de banken…….een trombone in actie want Henk had net als de foto van een eerdere Flitsavond met een schim van een meisje in een lange gang nu zich zelf met een ‘echt’ bewegende trombone als stukjes sluitertijd opgenomen in 10 seconden. (deze foto moet in het nieuwe jaarboek) Groooooote klasse!

Petra met 2 foto’s op een 1 / 40 ste genomen, gras in beweging en een heel mooie waterval.

Margreet deed een ontdekking door aan de iso waarde te draaien en daardoor sloeg het diafragma getal door naar de dik dertig.
Een spiegel van een auto met daarin en daar achter een veld en een bos met bomen en dan die aparte foto want vanuit de auto in het donker een auto z’n lichtstralenbundel vastgelegd, kunst dus !

Na de pauze de digitalen en Annette met de trein en de schaatsbaan, een feestje met kinderen en een band. De iso op 1600 en een sluitertijd van een 1 / 30ste uit de hand.

Jan was op de bowlingbaan een actie van een ‘werpende’ persoon.

Tenslotte een prachtige afsluiting met een slide show op muziek van de vakantie foto’s, heerlijk, 17 minuten genieten. Vakwerk !