De kerstklokken luiden, de glühwein nog in de fles want eerst nog een avond samen met onze hobby bezig zijn, zo ziet de eerste regel er uit van een verslag waarvan ik een gedeelte niet meer weet omdat we op SOP zouden gaan en ik dus geen pen bij me had en dus nu uit m’n kaler wordend hoofd e.e.a. wat me is bijgebleven:

Alex, ook een nieuw lid (want er is er nog een nl. Martijna Kuiper) komt zonder camera die hij in de pauze snel gaat halen want Samen Op Pad, ja wie wil daar niet bij zijn?

Er is besloten met instemming van alle leden om niet naar Amersfoort te gaan maar lekker dichtbij de kerststal in Woudenberg te blijven. Het wordt huize Geeresteyn want dat is compleet verlicht en het hek is los dus gaan wij ook maar los.

Martijna is bijna zenuwachtig want wat houdt nu een SOP in. Ik weet niet hoe zoiets gaat en ik doe dus maar gewoon wat jullie allemaal doen. Met het statief op de rug vertrok een bont gezelschap te voet naar Geeresteyn en de eerste foto’s werden al onderweg gemaakt van fakkels langs het pad.

Titus zette zijn statief uit of op met de lens van de camera gericht op het compleet verlichte bijgebouwtje. De lantaarn is een mooi object om de opdracht invulling te geven. Veel licht in het donker, eerst licht meten en dan zonder flits met een sluitertijd van 1 / 20 ste …klik….en dan snel kijken of de gemeten lichtwaarde goed tot uiting komt want het is lekker digitaal.

Ad staat onder een boom en zonder dat hij er erg in heeft, heeft een ander hem al geschoten.

Jan Nieuwenhuizen neemt ook een en ander op de korrel en zo is menig Flitser lekker druk.

Tonnie, Petra en Marianne staan volop tussen de schijnwerpers die wit en groen licht uitstralen mooie platen te schieten van het hoofdgebouw. Er ontstaan mooie plaatjes want neem nou die foto zo tussen de takken van de dikke boom, wat een mooi kader en de sluitertijd zakt als er even wat minder licht is en dan een kreet “stop, Klaas, staan blijven’’, effe wachten nog en……. Oke, klik…ik heb je. Nu is de vraag, is er beweging of ging het net goed. Klaas kreeg een foto doorgemaild als kerstgroet van Margreet en…..de lampen zijn loeischerp maar Klaas dus niet. Toch bedankt voor de groet. (Wanneer zie je mij nu rustig)

Na een uurtje ging het weer richting de uitgang maar Jan en Mark wilden de verlichte boomtoppen en de lampjes onderweg ook op de foto en Klaas had lol want Mark zag in het donker 2 konijntjes in het aardedonkere gras en die wil deze schrijver wel even flitsen, neen niet met flits maar met een sluitertijd van 30 seconden en ja, of nee, waar zijn ze nou. Ja iets lager en weer een keer, als ze nu maar blijven zitten……..Yes ik heb ze, niet voor in de pan maar op schijf.

De brug over en Jan nam een foto van de Inbo, veel glas en ohhhh, wat een lijnenspel !
Iedereen wenst iedereen een fijne feestdagen en doeiiiii

(de wedstijdfoto’s zijn reeds ingeleverd ) het wordt dus wachten op de volgende Flitsavond)