Margreet opent met het aangeven van de indeling van deze avond.
Afwezigen : Martijna, Betting, Elly, Nanda en nog een paar.
Het verhaal ‘beamer’ is wederom uitgesteld maar Jannie van de Camp heeft gemeld dat bij de opening van ‘het vergroten van het complex’ er in iedere zaal een beamer standaard tot de uitrusting hoort.

Van concept tot foto: Walter krijgt het woord en komt met zijn creatie, (voor de juiste beschrijving van alle concepten mag het verslag van de bijbehorende avond worden nagelezen)
Walter trekkend aan een groot stuk kaas in of bij de muizenval met een poes op de loer en Walter in het klein.(veel Photoshop of fotogesnoep)

Ank : dochter met tegenlicht achter gaas bij parkeer garage

Annette : bomen in parkachtige situatie met RODE stoelen, een 2e foto met wat kleinere rode stoelen maar dan met meer landschap. (speling van licht niet aanwezig)

Petra : IKEA…..in het landschap, weinig landschap maar dat komt door Ikea

Mark : spiegel…bollen…. reflectie, het schaakbord maakt van deze uitvoering een zeer mooie. Glanzend, schitterend flitsend ja iedereen staat met bewondering te genieten !

De Rest….. ‘het werk’ is nog in het hoofd en nog niet afgedrukt, sommigen leggen effe uit hoe het toch nog moet worden. (de excuses zijn overweldigend)

Minie: veel, ja echt veel mensen in de rug of van achteren gefotografeerd maar eentje kijkt om en dat was nou net de bedoeling. Minie wist niet hoe e.e.a. aan te pakken maar zie haar presentatie. Klasse!

Klaas, de kleuren zijn niet goed, sorry excuses en het ‘flits schoentje’ is fout gegaan en dan maar spot aan en klik……geen kapot geflitst gezicht maar ook een goed uitgesneden portret.

Ook foto’s met Rood op de ezel en in zwart wit en plezier is af te lezen.

Frans, een nieuw Flits lid stelt zich voor aan de mede Flitsers terwijl weer een aankomend vrouwelijk lid ons komt versterken en plaats neemt (Suzan van Mark).

Ik ben Frans Slagter, 1 jaar reeds gestopt met werken maar werk zat in het verschiet door vrijwilligerswerk met o.a. als hobby penningmeester te Wageningen. De sportfoto’s nog niet afgedrukt maar wel beweging op de ezel: Tanzaniaanse zebra’s in een poel met water, de scherpstelling in het midden, deze kudde is gefotografeerd met een EOS 300 van Canon, een van de eerste digitale spiegelreflexen.
Ook een presentatie van een drieluik in serie vanuit een bootje een landschap met mooie vogels.

In de pauze is Ad gearriveerd en hij op de ezel met zijn concept: een spannend waar gebeurd verhaal over zijn vader, de nabestaanden vroegen zich af hoe hij aan de foto kwam maar het is Ad zelf of de plek waar zijn vader het verhaal vertelde. We waren stil…….Prachtig gedaan. (Een lange leren jas, hoed op een pijp in de mond en maar wachten bij de bunker, Ad in de huid van z’n vader).

Dirk Jan met SPORTfotografie: op de ezel een foto close met voetbal door z’n zoon van elf.

Henk: een tennisser in volle actie, precies op tijd, hockey en korfbal (no. 1 is de beste).

Klaas: een actie foto van een voetbal duel.

Suzan: 5 foto’s mooie kleuren en….de bal in beeld, ook een met 5 spelers in actie, PRIMA !

Mark : die gezichten kijk nou waar komt die bal terecht…Scherp….scherp echt voetbal.

Titus : AIKIDO, wat? Japanse verdedigingssport op Papendal. De meester in actie op de mat.

Dirk-Jan vult aan dat je ‘binnen’ NIET mag flitsen want daar hebben de sporters last van.

Annette: schoolvoetbal met keeper en een heuvel met rennende kinderen, heel mooi!

Ank: actie op de atletiekbaan en lachen naar de fotograaf.

Zomaar wat foto’s: Annette: opdracht baby (in sepia ….40 / 20 ), Petra: Engeland met Bobby en een wisseling van de wacht in kostuum, Titus: geld / 2 voeten / slopers machine ‘s avonds laat.

Over 2 weken bij ARNO VERKUIL in z’n zaak met praktijk portretfotografie in de studio !
(parkeren achter z’n zaak op plein bij de grote kerk Woudenberg half acht).