Marianne opent met een verslag van de fotowedstrijd van de fotobond, zij werd op het 1e blaadje 32-ste en was heel tevreden. Een prima avond met lekker veel uitleg over ieders foto.

Fotokring Heuvelrug informeert of er bij ons belangstelling is voor een workshop natuurfotografie en zeker 8 flitsers willen meedoen.

Tot 28 oktober tentoonstelling Noorderlicht in Leeuwarden. Als je mee wil mail dan naar Marianne, maar wel snel, het grootste deel is gratis. (het wordt een volle dag)

Ook meld Henk dat er in Amersfoort een tentoonstelling plaatsvindt.

De Winterloop valt op zaterdag 6 januari en dan gaan ‘wij’ alles vastleggen in Woudenberg.

Op het programma staat: lezing zwart-wit door dhr. Roozendaal

Zeg maar Henk…..’ik fotografeer vanaf m’n 12e en ook nu nog ANALOOG’ aldus een man die zeer gedreven is met vertellen hoe de foto tot stand is gekomen en dat fotograferen niet van gevaar ontbloot kan zijn. Henk ‘werkt ‘ tussen de junks en o.a de Hells Angels. (lekker gezellig dus)

IEDERE FOTO IS EEN VERHAAL, iedere foto heeft zoveel kracht en dat merk je want de Flitsers staan regelmatig met de neus (lees ogen) op het bord (ezel). Wat een spanning, wat een foto’s en sommigen van ons zien niets meer want Henk trekt de mensen in de foto, geweldig.

Zwart wit dus allemaal en keurig in een zelfde lijst en vaak zijn er series bij.

Henk vertelt dat er nog behoorlijke groepen fotografen analoog bezig zijn en na een paar drukken op de juiste knopjes ‘de’ plaat hebben vastgelegd.

Op de ezel foto’s van een oud gebouw welk van binnen gerenoveerd wordt en dan na toestemming alles geduldig bekijken en daarna gebruik makend van het invallend licht…..KLIK ik heb je.

Wat een contrast en wat een geweldige foto’s. Veel gemaakt in de groothoekstand dus eerst veel lopen en ja…..weer kijken en nog eens vanuit een andere hoek of misschien 10 centimeter naar rechts, heel goed kijken dus!

‘Ik ben geen beroepsfotograaf maar een rasechte amateurfotograaf’ aldus Henk die z’n vrouw in de buurt weet als er spannende momenten te beleven zijn en ook vanavond is zij van de partij.

Foto’s met stof of vogelpoep, alles komt Henk tegen, als je de juiste foto wilt maken dan moet je hard werken, (net als ik op de p.c) je moet lekker in je vel zitten om topprestaties te leveren en dan op alles letten en je moet je inleven in het gebouw, het licht en je standpunt.

Geen vakman zegt ie………nou nou wat een foto’s van een junk of big Willem of die man die op een tentoonstelling gewoon naar buiten zit te staren, zittend op de stoel behorend tot de collectie zomaar naar buiten kijken door een heel groot raam en dan zie je wat ie denkt.

Je moet soms geluk hebben zegt Henk, de grijze massa zoals wij, da’s niet apart, die man in die lange zwarte jas bij dat raam dat moet je zien.

Een foto van een beschilderde muur en daarbij een glimmende auto, zo lijkt het net of die auto net zo beschilderd is, prachtig.

Een serie van 3 foto’s die overeenstemming hebben door de niet rechte horizon.
4 van een rolletje van 36, dat is een goede prestatie. Al deze foto’s zijn zonder flitslicht gemaakt.

Marianne valt op de foto van de clown die niet leuk is, een zuurpruimengezicht gefotografeerd op het goede moment tussen 2 toeschouwers in.

Tot slot een prachtig verhaal over de dood van prins Bernhard, de motoren, de mist en de lampen, de snelheid en dan thuis de emotie want het was prins Bernhard en hij is gelukt.
Misschien is het verhaal wel leuker en sterker dan de foto want Henk had ons stil en op de banken.

De ‘basis’ en de ‘compositie’, mensen je moet kijken. Bewust worden van je omgeving !

Voorbespreking opdracht Annette: een foto serie, minimaal 3, min. 13x18 en 7 dec. Klaar.