expositie19.00 uur Flits vertrekt vanuit de Camp voor een uurtje naar de expositie van de foto‘s van Henk Roozendaal uit Scherpenzeel. Ja, hier is het in ‘de koopgoot’ en eenmaal binnen is het een en al herkenning voor degene die aanwezig waren bij de lezing van deze fotograaf in de Camp. Alles in zwart-wit en een ieder stond met z’n neus voor de zeer goed gefotografeerde mensen en objecten.

Klaas z’n favoriete foto was die met de man, al lezend aan de tafel voor de grote boekenkast. Deze man lijkt op de voetballer Beckham nog spelend bij Real Madrid.
Ook de man die peinzend voor het grote raam in het museum zit maakt nog steeds indruk. Je kunt zelf denken waarover die man zit te denken. Is het het uitzicht wat hem bezig houdt of denkt ie na over z’n kleinkind die zich als fotograaf beweegt tussen de vele junks in de stad?

Henk Roozendaal had daar zelf zeer mooie ongedwongen foto’s van hangen en toen de wijn, ik wit en een ander toch maar de jus want anders hangen er ineens het dubbele aantal foto’s.
Het was de moeite waard om deze expositie te bekijken en Henk komt terug zo verzekerde hij ons want hij vind net als wij dat Flits wel een heel enthousiaste ploeg mensen herbergt.

Dan de Camp, Elly had al e.e.a. op de grote witte ezel geplaatst en toen eenieder voorzien was van een kop koffie snel verder met de opdracht ‘mozaïek’.

Elly legt uit dat je moet kijken, denken en proberen. Rangschikken van wat je denkt wat leuk is aldus Elly. Foto’s van ‘wat moet je er mee’ hebben een functie, het is leuk om op ‘een andere manier’ iets te doen met foto’s. Bewaren?, ohh, mag je ook 3 foto’s gebruiken en is het niet verplicht om……, doe er iets mee wat je leuk lijkt.

Een paar Flitsers hadden ‘hun’ basisfoto meegenomen om….., Elly had een schaar en….knip, schuin eerst recht maken of alles schuin laten, en weer knip, ja zo gaat dat en zo hadden we strookjes en blokjes, horizontaal plaatsen en sommige ook verticaal.
Begin maart moet of mag jouw resultaat op de ezel, ga gewoon lekker aan de slag en Elly had tal van mensen op het rechte pad die nu wel aan de slag gaan.

Ad had foto’s van de SOP te Dordrecht op z’n laptop en ook daar zaten mooie plaatjes bij voor de mozaïek. Ja, Ad ziet het al helemaal zitten en Yvonne deed ook ideeën op en zelfs een nieuw lid (mevr. Koopmans) had foto’s mee en gaat daar mee aan de slag. Tonnie en Margreet hadden ook weer energie en de ezelavond gaat dus weer een hele bijzondere worden.

Zelfs Walter die ‘het’ niet zag zitten doet het nu toch, maar dan wel op zijn manier want wat Elly op de ezel als voorbeeld had staan waaronder 3 serietjes van de geknipte foto in het midden met er omheen blokjes, zodat het lijkt op een film met vierkante gaatjes ernaast , brengt en geeft inspiratie. WE ZIJN BENIEUWD !

Walter stuurt de flitsers een mailtje met nogmaals de tijd en verzamelplaats voor de ‘zonsopkomst’ SOP te Amerongen.