KoeVanavond werd er weer geflitst in De Camp. 

De groep is groot maar niet compleet, een aantal heeft zich netjes afgemeld en Ad en Annette zouden wat later komen.

Voorzitter Mark opent de avond en heet twee nieuwelingen welkom. Willy komt uit Woudenberg en Yvonne uit Doorn. Ina is er vanavond voor de tweede keer.

Vanuit de groep komt de vraag wanneer we herfstbos gaan “SOPpen”. Er staat namelijk bij de datum XX oktober. Na enige discussie over de herfststand van het bos zijn we er uit, de herfst-SOP zal eind oktober plaatsvinden...

Oh dit ging niet over het Noorderlicht? Nee, maar deze culturele fotohappening gaat begin oktober wel van start en duurt tot ergens in november. Helaas wordt het in Groningen gehouden en dat is toch al gauw zo’n twee uur rijden. Er wordt nog heel even over de trein gesproken maar die is nu eenmaal twijfelachtig... Marianne zal er een mailtje over uit doen zodat gegadigden eventueel kunnen carpoolen.

Wie heeft nu eigenlijk de Ketting? Ad dus en daarna wil Walter hem heel graag hebben.

Dan komt er een vriendelijk doch dringend verzoek van Mark of iedereen zijn of haar foto’s digitaal naar hem wil sturen zodat hij ze kan bewaren en een selectie voor het jaarboek kan maken.

Nu is het tijd voor Petra’s opdracht ‘Made in Holland’. Omdat het Petra’s opdracht is was zij als eerste aan de beurt en haar beeld van Holland is een koe. De dame in kwestie stond er mooi op, het leek wel of haar haar nog even vlug gekamd was maar dit ontkende Petra met klem.

Als te verwachten was passeerde de koe veelvuldig de revue. Ook kwam het Valleikanaal met fietspad langs. Ondergetekende vond prikkeldraad met daarin plukken schapenwol tegenstrijdig Holland.

Een ander vond een mooi stukje groen met op de achtergrond de Ikea erg Holland.

Een oude dame op een bankje moest Vrijheid vertegenwoordigen, er waren er die dit juist een typisch gevalletje vergrijzing vonden.

Bob bracht een foto met een schitterende zonsondergang op de Wadden mee. Met deze foto had hij de eerste prijs weten te bemachtigen in de Groei en Bloei fotowedstrijd van de afdeling Doorn. Als prijs krijgt hij dezelfde foto 50 bij 70 afgedrukt op canvas. Bob nogmaals gefeliciteerd.

Tijdens de pauze kwam Nanda ineens met de kerstkaart op de proppen. Tja, daar moeten we nu inderdaad al aan gaan denken. Het idee om de voorzitter met een Rudolph-neus en een geweitje op zijn hoofd te gebruiken werd al snel verworpen toen een ander over de kerstvrouw begon...
Na de pauze werd de kerstkaart in de groep gegooid en is besloten dat de stemming hierover 22 november plaats vindt.

Dan komt Titus aan het woord, hij geeft als opdracht een ‘glossy’ / reclamefoto te maken. Laat je fantasie de vrije loop zou ik zeggen!

Walter geeft als tip om, zeker in het begin, alleen het middelste focuspunt te gebruiken. Dit zodat je sneller dat onderdeel van de foto wat je scherp wilt hebben er ook daadwerkelijk scherp op krijgt.

Er volgt nog een discussie over de standjes AV en TV die op andere types camera’s als A en S worden aangegeven. Deze en de discussie die hierop volgde over flitsen, invulflits, staafflits, 2e gordijnflits en wat voor flitsen meer ging ondergetekende helaas haar petje te boven.

Hierna werd de avond afgesloten en keerde bijna iedereen huiswaarts.
Een enkeling bleef hangen voor een drankje en zo gebeurde het dat Marianne een ‘partner in crime’ vond in Ina. Dit omdat Ina ook een Pentax blijkt te hebben.

Flitsers bedankt voor een gezellige avond en tot de volgende keer.