oscarJannie van Baren heeft ons benaderd met de vraag of wij bereid zijn foto’s te maken, die voor de aankleding van de zalen gebruikt zullen worden. Het onderwerp van de foto’s betreft de naam van de zaal, te weten: Poortzaal, Henschoterzaal en Treekzaal.

Afgesproken is dat wij foto’s zullen maken van het Henschotermeer en De Treek, Marianne neemt contact op met de Stichting Oud Woudenberg i.v.m. foto’s van De Poort en Betting duikt in zijn archief, want hij heeft veel foto’s van de verbouwing van De Poort. 10 tot 15 foto’s zullen tijdens de opening op 6 september worden geëxposeerd. Bezoekers kiezen hieruit drie foto’s, die op een groot doek zullen worden afgedrukt. Marianne en Margreet zullen het verder uitwerken en naar ons mailen.

Mededelingen:
Er hebben zich veel leden afgemeld, o.a. in verband met avondvierdaagse, vakantie etc..

SOP Paintball:
Op het programma staat de SOP Paintball. Graag willen we weten of dit nog doorgaat.

Officiële opening De Camp:
Op 6 september a.s. wordt de Camp officieel geopend.

Je beste foto:
Yvonne:
Interessante foto van een boot in een stuwdam in Suriname. Het meer staat vol met dode boomstammen. De mannen in het bootje zijn aan het piranhavissen.
Indrukkende foto.

Margreet:
Schitterende zwart/wit foto van een kerk bij kasteel Haarzuilens, gemaakt tijdens de cursus Verdieping.De kerk is aangelicht. De foto is op metallicpapier afgedrukt, want een speciaal effect geeft.

Tip opgedaan tijdens haar cursus:
Als je scherpe foto’s wilt maken in het donker en er is weinig licht, dan dien je het diafragma te kiezen tussen het minimale en het maximale (in het midden).Je gebruikt hierbij geen flits.

Marianne:
‘Je beste foto, is je laatste foto.’
Marianne heeft gekozen voor een foto, die ze heeft gemaakt tijdens de SOP Rijtuigenloods. Ze heeft haar camera door een gat in de wagon gestoken. Ze zag zelf niets. Deze foto is door middel van photomatics (is te downloaden) samengesteld. Dit heeft ervoor gezorgd dat het een zeer mystieke foto is geworden.
Dirk-Jan legt uit dat om een goede HDR opname te maken, je 7 dezelfde foto’s dient te maken in 7 verschillende stops; -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3. Deze foto’s voeg je daarna samen.

Dirk-Jan:
Toont ons drie foto’s.
Foto 1: standaard ‘kiek’ van Huize Doorn.
Foto 2: ook van Huize Doorn, maar deze opname heeft een waas.
Dirk-Jan heeft deze opname gemaakt door middel van pinhole. Sluitertijd 2,5 sec en een diafragma van 197. Pinhole lensdoppen zijn in fotospeciaalzaken verkrijgbaar. Pinhole heeft het mooiste effect in zwart/wit, geeft een jaren 20 look. Dirk-Jan geeft een powerpointpresentatie over pinholefotografie. Hij zal deze presentatie op de site plaatsen.
Foto 3: deze foto van Huize Doorn heeft Dirk-Jan gemaakt met een fisheye, 15 mm en een hoek van 1800.

Betting:
Is op een fotoreis naar IJsland geweest. Hij vertelt ons over zijn ervaring van deze reis en toont ons een foto van het Rode Strand in IJsland.
Tonnie:
Tonnie heeft een mooi moment van haar dochter Brenda met haar zoon Gyvan vastgelegd. Ze is zeer trots op deze foto en kijkt er erg graag naar.

Jan:
Jan heeft tijdens de SOP Rijtuigenloods zijn camera op de rails gelegd en hierdoor een zeer bijzondere foto gemaakt, met veel dieptewerking. Ook heeft hij een trouwreportage gemaakt van Thijs & Ivo. Heeft uit deze reportage een aantal foto’s uitgekozen en deze als dierbare herinnering aan het bruidspaar overhandigd.
Petra:
Vindt sterke Zeeuwse trekpaarden geweldig. Zij heeft een foto gemaakt van het hoofd van zo’n Zeeuws trekpaard, die wel heel dicht bij haar stond. Ook worden er een aantal foto’s getoond, die ze heeft gemaakt van het voetbaltoernooi.
Sicko:
Een zeer lieve foto van een klein meisje, dat diep in de camera kijkt. Gemaakt met een compactcamera. Meisje zit in een zwart campingbedje, wat ervoor zorgt dat het flitslicht wordt geabsorbeerd.
Jan Nieuwenhuizen:
Prachtige foto van een Mariabeeld in een kerk. Het beeld wordt fel verlicht. Jan heeft niet geflitst, diafragma van ongeveer 11 en een ISO van 100. Naar aanleiding van de cursus die Marianne ons over Lightroom heeft gegeven, is Jan gaan experimenteren en laat ons o.a. zien hoe je uit een eenvoudige selectie kunt maken, om deze te kunnen presenteren. Ook legde Jan ons uit hoe je foto’s via Lightroom op een site kunt plaatsen. Zeer leerzaam.