flitsDirk-Jan vertelt ons een verhaal over flitsen en flitsers. En dat gaat hij netjes op de website zetten zodat iedereen het na kan lezen.
We zien allerlei hulpmiddelen langskomen, horen wat mythes rondom flitsers en flitsen die niet blijken te kloppen, leren wat het verschil is tussen 1e en 2e gordijn, we weten nu dat de sluitertijd geen rol speelt maar dat afstand en diafragma bepalend zijn. Al snel komen de verschillende flitsers die men meegenomen heeft uit de tassen en is de tijd om te pauzeren al ruimschoots voorbij voordat we er gebruik van gaan maken. Als ik voor mezelf mag spreken: een zeer leerzaam verhaal. Ik dacht dat ik al heel wat wist, maar nu weet ik precies hoe ik mijn flitser (handmatig) in moet stellen. Super!

Tijdens deze bespreking komt er onverwachts een gast binnen. Zijn naam is Tom. Via de site heeft hij gelezen over deze avond en hij wil graag een avond gast zijn. Hij kan zo aansluiten.

Na de pauze worden eerst de foto’s getoond die in de Camp komen te hangen en die nog vergroot moeten worden. Klaas is vanavond een echte topper, de meeste foto’s die gewonnen hebben, blijken door hem gemaakt te zijn. Dat hij zelf in de selectiecommissie zat heeft daar volgens hem geen enkele invloed op gehad. Klaas, complimenten!

Vervolgens komen de eerste werkgroepen aan bod. De groep portret trapt af. Jan begint met het definiëren van een aantal uitgangspunten. Helaas weet ik ze niet meer. Vervolgens start hij met de groepsfoto, een close up en nog wat portretten van de dames Bella en Greta met hun zusjes in een weiland. Hij belooft de volgende keer mensen te gaan fotograferen. Inge vervolgt met prachtige foto’s uit Egypte met prachtige donkere meisjesogen, markante mannenkoppen en hele mooie kindertjes. Tenslotte zien we van Tineke nog een serie waarin vooral een foto met een prachtige jongedame opvalt. Echt een professionele foto. Klasse.

De portretgroep gaat zich nu meer richten op emoties. We zien er met belangstelling naar uit.

Als laatste komt de groep straatfotografie. Dat blijkt een heel breed onderwerp. Martijna start met kunst op straat. Het werden de kippen in Barneveld. Ze krijgt zoveel adviezen dat ze de komende tijd wel zoet is met de andere 200 kippen die her en der staan. Ina vervolgt met foto’s van Koninginnedag. Echte straatfoto’s met leuke momenten, afgezakte broeken en een enthousiaste drieling. Tenslotte zien we van Yvonne hele mooie foto’s uit Hongarije. Wat ruim aan de bovenkant en wat krap aan de onderkant maar verder een hele goede start. Dit belooft nog wat !

De avond was weer voorbij voor we er erg in hadden. Ik weet niet wat de rest nog gedaan heeft maar ik heb thuis eerst nog wat zitten stoeien met mijn flitser en toen bleek het verhaal van Dirk-Jan nog te kloppen ook!