Karel MaatRedacteur Karel Maat van F+D fotografie helpt Flitsers beoordelen.

Margreet neemt het woord en iedereen luistert, Jan Nieuwenhuizen en Titus Davidheimann Beek nemen nu al deel in het bestuur mede omdat de huidige voorzitter Mark Spee heeft bedankt i.v.m. vele werkzaamheden en nieuwe ``handen`` dus welkom zijn.

In februari op de algemene leden vergadering kunnen de leden zich uitspreken wie welke functie mag invullen en eventuele gegadigden kunnen zich bij het bestuur melden. Vervolgens gaat het woord naar Karel Maat.

Karel Maat schrijft artikelen over o.a. de betere fotoclub maar ook over amateur en professionele fotowedstrijden. De 22 aanwezige leden van fotokring Flits kregen samen met de groep hobbyfotografen van fotokring Heuvelrug uit Maarn te horen hoe je een foto kan beoordelen doormiddel van het benoemen van de foto. Foto`s uit eigenwerk van Karel die soms heel 'vreemd' aandoen en er wel degelijk over 'gepraat' kan worden."Je hebt 40 seconden en begin maar te vertellen'' aldus de redacteur, 1 persoon aan het woord die iets zegt over de compositie en de lichtval. Karel reageert als de tijd om is door te vragen wat voor emoties bij je los komen en wat de foto verteld en wat de fotograaf van zich zelf in de foto heeft bijgedragen. "Wie durft voor de 20 seconden?", en de volgende was de 'klos'. De technische vaardigheid van de fotograaf komt altijd na de emotionele aldus Karel en denk er om…..niets moet. Een leerzame avond "en maak geen uitsnede van de reeds getoonde foto zodat er een andere foto ontstaat" voegde de spreker uitdrukkelijk toe.

In de Poortzaal, de Treekerzaal en in de Henschoterzaal waren de door de Flitsleden gemaakte en later geselecteerde foto`s in het groot te bewonderen, PRACHTIG !!!!! (een traktatie bij de koffie van de uitbaters van de Camp viel in goede aarde)