TessaSOP Studiofotografie
Bij deze willen wij Willem van Leuveren bedanken voor zijn enthousiasme en goede adviezen en dat wij gebruik mochten maken van zijn studio.
Titus heeft onze foto’s aan Tessa gegeven. Ze vond het heel leuk, een enorme variëteit. Bespreken foto’s SOP Studiofotografie:
Titus heeft een willekeurige selectie gemaakt uit de vele foto’s die hij heeft ontvangen.
Deze foto’s worden getoond en besproken.

Belangrijk bij modelfotografie is dat je de aandacht blijft houden van het model, anders dromen ze weg. Ook is belangrijk om te letten op de ‘vouw’ van de kin, dit is namelijk niet mooi.

Eindpresentatie themagroep Studiofotografie
Titus toont zijn Disturbed serie.
Het continu in de serie is: zwart.

Opvallend is ook het juiste licht op de juiste plaats. Titus gebruik hiervoor een ‘negertje’. Hiermee kun je stukken licht weghalen, wat zorgt voor een mooie belichting. De Disturbed serie is tevens te bewonderen op de site van Titus: http://www.davidheimann.nl. Titus is momenteel bezig met een portretserie, het vastleggen van ‘Mona Lisa’s glimlach’.

Tonnie heeft geprobeerd te werken met de diagonale lijnen. Ze laat onder andere een mooie spannende portretfoto zien, waarbij het model half verscholen is achter een waaier. Deze foto is goed belicht en toont een mooi lijnenspel. Margreet merkt op dat in het kader van de verdieping Tonnie enorm is vooruitgegaan.

Koninginnedag 2009
Frits: foto van een man in een oranje pak tijdens de kleedjesmarkt in Leusden. Deze man zit daar ieder jaar met dezelfde uitdrukking.
Hessel. : 2 vrouwtjes uitgedost op Koninginnedag in Leusden.
Betting: Koninginnedag in Woudenberg. De foto met daarop een tiental vlaggen waarvan 1 halfstok, is indrukwekkend.
Frans Hoogenraad: een impressie van de kleedjesmarkt in Woudenberg.

Ezel
Iedere Flitsavond wordt de ezel klaargezet, zodat één ieder die dat wenst een foto kan laten zien. Deze foto hoeft niets met het programma van die avond te maken te hebben, wel dient hij in een passe-partout te worden getoond.