spiegelingErwin Lam had samen met Marja zijn vrouw de taak om de foto`s van 27 Flitsers vakkundig te beoordelen. Men kon punten scoren met techniek, presentatie en creativiteit. Volgens Erwin was het deze keer niet zo moeilijk om een winnaar aan te wijzen. Het niveau van de inzendingen lag dicht bij elkaar wat er op duidt dat de flitsers gelijkwaardig zijn en over spiegeling of reflectie is geen discussie van toepassing.

De 1e foto lukraak op de ezel en het commentaar van de jury was dat bij deze winterspiegeling de compositie iets hoger had mogen zijn om nog meer punten te scoren. Frans vertelde dat het geen zwart wit was. Bob met wel een zwart wit foto kreeg een puntje meer omdat zijn foto duidelijker was.

Jan Hietbrink scoorde de eerste 9, een spiegelpresentatie met 2 aparte zwanen. Willy met een mooi glas maar er was een naad zichtbaar op de foto en toch een 2e prijs bij de ledenjury.

Andere positief bedoelde opmerkingen waren: tekst draagt in dit geval niet bij aan de foto, spiegeling van water neigt naar ‘te veel’, het passe-partout is te groot uitgesneden, dit bleek een niet vastgeplakte foto te zijn, jammer dat er maar 2 portret inzendingen waren. Tonnie die zo`n portretfoto had gemaakt kon net als al de leden beamen dat de foto zoals die was ingeleverd gekanteld veel sterker was, ‘een grandioze foto’ aldus Erwin.

Een appel en een peer toch niet helemaal lekker. Matthijs en Klaas hadden NIET gefotoshopt en dat kon je niet zien. Betting zijn JPEG foto moest RAW zijn om te winnen. Niet scherp op het gezicht waardoor de aandacht wegtrekt, weer een andere opmerking. Zo ook een raam welk zichtbaar is in de studio. Henk zat maar net buiten de prijzen, geen wauw gevoel maar wel een perfecte plaat met olijven. Technisch zeer goed en ook voor hem applaus.

Hessel z`n foto, een kamergezicht, klopte niet helemaal. Dit was te verklaren door de schuin staande spiegel waarin het perspectief wringt. Maar wat een lichtbeheersing! Suzan ging aan de haal met de ledenjuryprijs maar net geen winnaar bij Marja en Erwin. 38 punten en een boeket bloemen.

En toen, even pauze want we zijn toe aan de winnaars. Mooi om te zien wie er overbleven en Martijna die al was uitgeschakeld kreeg de rillingen van de spanning. Wie is de Allerbeste? Kanshebbers zijn Leny, Frans H, Margreet, Frits en Sicko.
Erwin vertelde dat het zijn mening en visie was die hem samen met Marja deed besluiten om hun eerste indruk, zeg maar gevoel, om de foto van MARGREET tot winnaar uit te roepen. Als enige 25 punten bij de vakjury. Een 9 voor techniek, een 8 voor presentatie en ook een 8 voor de creativiteit. Margreet………GEFELICITEERD! Een foto met de WAUW factor, zo`n mooie kleurencombinatie, zo scherp en ook nog op metallic papier afgedrukt, “AF” aldus Erwin.

Leny ( 3e bij onze eigen jury) werd samen met Frans H 3e waarbij de jury een compliment maakte voor de stofuitdrukking in het chroom in de foto van Frans.

Sicko en Frits deelden de 2e plaats, Frits met een glazen buisjes spektakel waarbij het goud overging in zilver en weer naar goud in een geweldig lijnenspel en Sicko die met een boek een mooi verhaal vertelt! Wat een goede fotograaf en die kon Sicko in z`n zak steken.

Margreet straalde van oor tot oor en nam van Erwin de wisselcamera in ontvangst en kreeg van het bestuur bloemen. Wat een winnaar!
Daarna lekker aan de hapjes bij iets nattigs. Lekker gezellig en iedereen was tevree.