ringflitserVanavond een totaal ander programma. We gaan een flitsreflectiering maken. Tonnie zal ons daarin begeleiden. eerst enkele mededelingen.
* Frans Hoogenraad heeft een vraag namens de Rehobothschool. Er worden vrijwilligers gevraagd voor het begeleiden van kinderen op een vrijdagmiddag. Tijdens creamiddagen mogen de kinderen kiezen uit verschillende activiteiten waaronder fotografie. Zij gaan Woudenberg in om iets speciaals te fotograferen met hulp van een fotograaf. Frans stuurt een mail met verdere informatie .
* Jannie wil de grote zaal ‘ aankleden’ met foto’s van markante plekken in Woudenberg. Zij vraagt of wij deze foto’s willen maken. Wij kunnen er een project van maken. Graag een mail naar Marianne wie mee wil doen. Er komt nog een duidelijke opdracht vanuit het bestuur van De Camp. We krijgen hiervoor enkele maanden de tijd.
Henk en Betting hebben al foto’s.
* Willy meldt dat Huguette voorlopig niet op de flitsavonden kan komen in verband met een moeilijke zwangerschap. We wensen haar veel sterkte en hopenlijk tot in het voorjaar.
* Mededelingen vanuit het bestuur: Henk kan nu al mededelen dat er geen contributeverhoging nodig is het komende seizoen. Dirk-Jan blijft lid van Flits maar is geen bestuursllid meer. Zijn werk vraagt veel tijd. Dirk-Jan wil betrokken blijven bij Flits, naast lid wordt hij ook sponsor.
* Er komt een nieuw systeem van foto’s aanleveren die je wilt laten zien op een Flitsavond. Via een nieuw mailadres mag ieder lid 3 foto's aanleveren op beamergrootte. allereerst de foto's die te maken hebben met de opdracht voor die avond. bv. 28 oktober komen de foto's van de SOP in de Blauwe Kamer op de beamer. Uiterlijk woensdag 27 oktober moeten de foto's via het nieuwe mailadres verstuurd worden in beamerformaat, websiteformaat, de langste kant 1024 pixels. Marianne geeft nog een keer duidelijke informatie. De foto's komen binnen bij de bestuursleden en Jan zet de foto's op een usb stick zodat het op de Flitsavond goed verloopt.
* Een advies om het programma goed in de gaten te houden. 11 november is een speciale avond met opdracht en 5 met samenhang staat voor volgend voorjaar op het programma. Dit soort opdrachten vraagt lange voorbereiding en veel denkwerk.
* Over veertien dagen zijn we te gast in Maarn. Dinie van Gent presenteert haar werk. We worden van harte uitgenodigd, donderdag 14 oktober, om 20.00 uur in dorpshuis de Drie Marken in Maarn.
* Betting verkoopt zijn hele Canonuitrusting. Hij stapt over op Nikon en wil vanavond zaken doen.

Nu tijd voor het hoofdonderdeel van de avond. Tonnie neemt het heft in handen. Ze laat een zelfgemaakte flitsreflectiering zien, bedoeld als opzetring op de externe flitser. Iedereen die zo'n reflectiering wil hebben, moet aan het werk. Tonnie vertelt stap voor stap wat we moeten doen, het benodigde materiaal ligt klaar. Aan het einde van de avond zijn we trots op de resultaten. Sommigen maken foto's eerst zonder, daarna met reflectiering, het licht valt veel zachter op de gezichten. 25 november worden resultaten getoond met de opdracht: een foto zonder reflectiering en daarna een foto vanuit dezelfde positie, dezelfde instellingen met ring. Inleveren op de nieuwe manier, via het nieuwe mailadres.
Tonnie, heel hartelijk bedankt. Je hebt het goed voorbereid en duidelijk begeleid.

Er is veel creativiteit binnen onze vereniging. Evelien toont een ring die gemaakt is van piepschuim voor op de interne flitser. Hessel en Frits laten hun ontwerp zien van een macroringflitser. Belangrijk is dat zij hun ontwerp willen delen met de Flitsleden. Zij sturen een mail met informatie en de mogelijkheid om te reageren.
Het was een geweldige Flitsavond. Allemaal bedankt en tot over veertien dagen in het dorpshuis in Maarn.