kaartenMargreet heet ieder welkom. Op verzoek van Betting wordt de bijeenkomst in Maarn besproken. De meningen hierover waren verdeeld. Ieder heeft er wel van geleerd, maar de presentatie vonden de meesten minder. Hierop dient bij volgende presentaties gelet te worden.

Kaarten maken
Dick geeft vervolgens een workshop in het maken van kaarten. Hij heeft via mail zijn workshop aan ieder toegestuurd. Als je die volgt kom je tot mooie resultaten. Voor degene die er niet waren: probeer het uit.

BDU samenwerking
Klaas heeft met de BDU een overeenkomst bereikt over presentatie van Flits in de Scherpenzeelse Krant en de Woudenberger. Hij zal de uitwerking hiervan aan de leden mailen. Tijdens de avond meldden zich genoeg leden aan om de gevraagde tegenprestatie, het fotograferen van een minimum aantal aangegeven evenementen, te verzorgen.

Scrapbooking
De volgende avond zal Karin scrapbooking nader uitleggen. Zij stuurt vooraf informatie toe. Het gaat om het versieren van fotoboeken, zowel analoog als digitaal.
Breng dan in ieder geval je laptop mee met de download van Karin erop.

Beroep in beeld
8 december wordt ieder uitgenodigd een 3-luik mee te brengen, waarin een beroep wordt uitgebeeld. Suzan had hiervan een voorbeeld meegebracht. Het is de bedoeling dat je in 3 foto’s verschillende fasen van een beroep uitbeeld.

Foto’s “meetrekken”
De avond wordt afgesloten met het tonen van foto’s waarbij je de camera met het bewegende onderwerp meetrekt.
Skeeleraars, schommelen, fietsers, raceauto’s, cabrio’s etc worden getoond.

Haiku, Senryu
Marianne legt uit wat van ons wordt verwacht bij de nieuwe rode draad van dit seizoen. Aan de hand van een Japans gedichtje moet je een foto maken. Lenie heeft zelf een gedichtje gemaakt en daarbij een foto gemaakt. Ieder is onder de indruk van haar foto/gedichtje.
Haar Haiku luidde als volgt:
tranen op het raam
toch de verbeelding van hoop
bloemen in de tuin
Het zijn vaak cryptische gedichtjes van 3 regels, met 5, 7, 5 lettergrepen.
Marianne zet op de site wat een en ander inhoudt.

Graag tot FLITS en geniet van een mooie vakantie (laat je toestel ook eens een keer thuis en kijk met eigen ogen naar de wereld om je heen!!)