Aanwezig zijn 26 Flitsers.

ijsvogelsMarianne heet ieder welkom in het nieuwe jaar van fotokring Flits.
Naast de diverse activiteiten die gepland staan in het programma en het mentorschap via de Fotobond hebben we dit seizoen nog een rode draad.
Bij Japanse gedichtjes (Haiku, Senryu) moet ieder weer een foto bedenken die daar bij past.
Bij deze serie wordt weer per persoon besproken of de foto voldoet aan de eisen of dat er nog verbeteringen mogelijk zijn. Marianne zal dit over 2 weken verder uitleggen.

Verder kijken we vanavond naar de (vakantie)foto’s van ieder.

Afke opent de rij en heeft foto’s uit Barcelona, mooie beelden, kathedraal. Ook de noorderzon met mooi avondlicht en een bijzondere schoorsteen heeft zij gekiekt.

Corine was aan het Gardameer en in Venetië.

Dick had de bloemetjes buiten gezet, orchidee, paardenbloem en een onbekende bloem gingen in macro op.

Evelien was in Peñíscola in Spanje en had mooie sfeerbeelden. Vooral de foto met de schuine balkons sprong eruit.

Frans was in Afrika. De rode rotsen waren opvallend, maar ook de nijlpaarden en mensen op paarden waren mooi.

Henk had kleurige parasols en een mooi dorpsgezicht tegen rots gespot. Het flessen rek met bekende (foute) personen was bijzonder.

Klaas had in Noorwegen de zelfontspanner gebruikt om samen met zijn vrouw op de foto te kunnen. Water was er in overvloed en de mooie brug sprong eruit (net een spring-schans).

Lenie was aan het meer van Genève. Mooie rode lucht met zware wolken. De lavendel en zonnebloem tegen een hel blauwe lucht was heel bijzonder. De bewegende molen was artistiek gekiekt.

Margreet had de vakantie in haar tentje doorgebracht bij de kwekerij van haar broer. Prachtige foto’s van ijsvogels en de macro-opname van een bloem.

Marianne had in Zwitserland, net als hier, veel regen. Mooie HDR opname van bergen met mooie luchten. De geestelijke bij het altaar gaf een aparte sfeer. En oud en nieuw had zij gekiekt door een moderne hogesnelheidstrein en en oude locomotief tegenover elkaar te fotograferen.

Bart had ook de HDR-smaak te pakken. Een groot kasteel met mooie compositie. DeTour de France met Robert Gesink scherp in beeld. Een vlieg in macro en een druppel op een tomaat waren er ook bij.

Peter R. was in Trier en zag de Moezel door zijn lens.

Suzan had een eland gezien toen zij in Zweden met de boswachter op pad was.

Tonnie was op bezoek bij een Mexicaanse dokter die de indianen ter plaatse hielp. Verder enkele mooi portretten.

Yvonne P. bezocht de belastingdienst in Almere. De met folie beplakte ramen waren heel apart.

Jan H. had mooie dieren in Mexico gespot.

Bettink had tijdens een cruise naar Antarctica orca’s en zeearenden gefotografeerd. Ook zag hij een mooie blauwe kerk en ontmoette hij Stalin.

Voorgesteld wordt om een SOP te organiseren naar Almere voor de bijzondere gebouwen daar. Yvonne stuurt e.e.a. door naar Margreet.

Volgende Campavond presenteren Dick en Laura hun werk.