Aanwezig zijn 27 Flitsers.

Bewerkt-OnbewerktFrits heet ieder welkom en start hun (Frits en Hessel (F&H)) presentatie “Van Fotograferen tot presenteren”. Hun presentatie wordt ook op de site geplaatst.

Is fotograferen: Kijk, Kies, Klik, Klaar??

In de ogen van F&H niet, want als je een foto genomen hebt ontkom je er niet aan om hem te bewerken, daar komt dus achteraan Bekijk, Beoordeel, Bewerk, Bewonder!!!
F&H vinden het een must dat je ook in RAW fotografeert omdat je dan op veel meer details kunt bewerken, zonder dat informatie verloren gaat.
Als voorbeeld hoe een foto tot stand komt is het “kaarsje” van Frits genomen.

Daarna gaan we in groepjes één foto (originele foto) beoordelen en wordt een voorstel gevraagd hoe de foto anders zou kunnen worden via bewerkingen.
De oordelen van de groepjes worden daarna een voor een besproken.
Hierbij werd weer duidelijk dat er verschil van meningen/inzichten zijn. De voorstellen van de groepjes en de uiteindelijke versie die F&H gemaakt hadden verschilden duidelijk van elkaar. Het is nooit fout of goed, maar net wat je zelf van een foto verwacht c.q. mooi vindt.

Er was weer veel waardering voor deze aanpak. Frits en Hessel bedankt voor jullie bijdrage. Een welverdiend applaus volgt.

Marianne vraagt nog aan leden die een laptop met photoshop CS of Elements (vanaf 9) hebben om die volgende keer mee te nemen.
Ook dient ieder zijn camera mee te nemen (bij slecht weer ook een opzetflitser)

24 mei is de SOP naar het Openluchtmuseum. Aanmelden kan via de dependance van de Flitssite. Marijke stuurt nog een mail rond. Als je een museumjaarkaart hebt, deze meenemen (gratis entree)