copyrightSpeciaal welkom voor 2 mogelijk toekomstige medeflitsers waarvan 1 inmiddels heeft toegezegd lid te willen worden. Zijn naam is Jerry Brussaard. Hij kan gelijk aansluiten, er is een plek vrij omdat Sicko ons heeft verlaten. Welkom Jerry. De ledenlijst wordt aangepast.

Vandaag zijn we met een kleine groep, er zijn meerderen met vakantie.
2 mensen van de Lionsclub geven nadere uitleg over een project om kunst te combineren met opbrengst voor een goed doel. Ze hebben een dringend verzoek aan ons als fotografen om mee te doen en een foto beschikbaar te stellen die past binnen het thema ‘Couleur locale’. Informatie daarover heb ik inmiddels verstuurd. Er komt in het najaar een reizende expositie met afsluitend een veiling. Nico de Haan wordt veilingmeester. Het goede doel is het inrichten van gezinskamers in het nieuwe Meander ziekenhuis.

Marianne geeft een lezing over portret- en auteursrecht.
De presentatie komt voor de leden op de website onder downloads, onderdeel educatie. Bedankt Marianne, het was duidelijk en informatief. Het is belangrijke informatie voor elke fotograaf, je krijgt er vroeg of laat mee te maken. Wat mag wel en wat mag niet.

Na de pauze tonen twee leden eigen werk.
Ad zet als eerste foto’s in de lichtbak. Hij ging in Australië op zoek naar brievenbussen. hij vond originele vormen en maten. Een decoratieve serie. Daarna kinderportretjes met veel emotie, verbaasde gezichtjes omdat ze voor het eerst in de lift gaan. Het fotowerk van Ad is breed. Hij heeft reisfotografie uit Indonesië en zijn vogelfotografie oogst bewondering. Hij krijgt luid applaus.
Yvonne heeft iets heel anders. Ze is creatief te werk gegaan. Haar strandfoto’s met daarop voetstappen en meeuwen, worden kunstzinnig weergegeven op canvas. Afsluitend een serie tattoo foto’s. Zoals Yvonne mensen benadert om met ontbloot bovenlichaam, met tattoo, op de foto te gaan, doen niet veel mensen haar na. Ze toont respect voor andersdenkenden. En kan stoere harten aanraken.

Frits legt de bedoeling uit van het onderwerp ’bewerkt/onbewerkt’. Samen met Hessel verzorgt hij op donderdag 18 april een avond over bewerkt/onbewerkt. Hoe kan je een foto verbeteren met als belangrijkste element het nauwkeurig leren kijken naar foto’s en jezelf afvragen wat er beter kan aan die specifieke foto. Het gaat om oplichten, doordrukken, kleurnuances aanbrengen, sfeer versterken enz.
Hessel en Frits verzorgen een leeravond over dit onderwerp.Wij hoeven niets mee te brengen maar wel het dringend verzoek om van tevoren goed te kijken naar eigen foto’s, centimeter voor centimeter. Het is een gegeven dat je niet altijd alles gelijk goed op de foto krijgt ondanks goed doordachte opnamen. Nabewerking is noodzakelijk. 18 april horen we hier meer over.
Marianne breit een einde aan de avond.