Aanwezig zijn 32 Flitsers.

AvondKees heet ieder welkom en vertelt wat vanavond de bedoeling is. Marianne, zonder krukken, meldt nog dat de uitslag van de Bondswedstrijd voor Flits teleurstellend was. We zijn 15 plaatsen gezakt ten opzichte van vorige keer.

De aanwezigen worden in 6 groepen verdeeld die ieder 4 of 5 foto’s ter beoordeling krijgen. Aan de hand van een begeleidingsformulier worden de foto’s “gelezen”.
Per groep moet er één foto worden uitgehaald die zij het beste vinden. Daarna worden ze op de ezel getoond en moet gezegd worden waarom juist voor die foto gekozen is.

Groep 1 heeft de foto van Leny gekozen. Van veraf was niet goed te zien wat er op de foto stond. Na een korte rondgang was het duidelijk dat het een speedboot was in de schemering op het water. Het was een spannende foto waarbij je fantasie wordt geprikkeld. Leny heeft de foto in Noorwegen vanaf haar hotelkamer genomen.

Groep 2 koos voor de foto van Martijna. Het was een mooi sfeerbeeld van een stadsbeeld bij avond met een beeldje met spiegeling.

Groep 3 had de foto van Cees uitgekozen. De stadsgracht in Venetië was met een mooie toon gekiekt. Het lijnenspel trok je naar het centrum van de foto.

Groep 4 vond de foto van Karin het mooist. Er waren heel veel sterren aan de hemel te zien op deze foto van een boerenerf in een mooi landschap op Texel. Door een lange belichting was ook in de horizon een mooie lichte streep van de lampen van een auto zichtbaar.

Groep 5 koos voor een foto van een kantoorgebouw in aanbouw. Evelien had deze gemaakt in Amersfoort aan het Eemplein. Het was futuristisch en uitdagend.

Groep 6 vond een foto van Mathijs het mooist. Een foto met moderne architectuur en een supergroot viaduct met perfecte belichting en schitterende kleuren.

Na de fotobespreking laat Karin nog haar serie van 5 zien waarmee ze meegedaan had bij de Bondswedstrijd.

Al met al weer een leerzame avond met een grote opkomst. Op 2 mei gaan Frits en Hessel ons ‘wijs’ maken hoe we naar foto’s kunnen kijken. Hoe, wat en waar we foto’s moeten/kunnen verbeteren/bewerken. We zijn benieuwd. Mogelijk kunnen wij daarna onze foto’s ook zo mooi krijgen qua belichting etc. Bestudeer vooraf vooral eigen foto’s en vraag je af wat en waar je verbeteringen wilt. We hoeven zelf geen materiaal mee te brengen. Zij zijn avondvullend.

Tot Hessel en Frits en FLITS natuurlijk