5A64B1D1CCE0-158De laatste Flitsavond 2012 en Willy steekt van wal. Weer 2 hobbyfotografen die als het vanavond interessant voor ze verloopt graag lid van onze kring willen worden.
Yvonne Poot presenteert vanavond tegenstellingen gevangen in 1 foto. We gaan in groepjes foto’s bespreken van een fotograaf welke niet aan dezelfde tafel is aangeschoven. Yvonne vertelt over Diana Bokje waarvan zij les krijgt in het fotobespreken en wij gaan ook op de haar geleerde methode de foto`s van tegenstellingen bespreken. Belangrijk: beschrijven/ benoemen van wat je ziet op de foto. In totaal zijn er 12 foto`s van huis mee genomen die verdeeld worden over 4 groepjes van een persoon of zes.

 

Iedere groep praat onderling over de 3 foto's. Alles komt aan bod en dan wordt er 1 gekozen ter bespreking op de ezel waarbij ook de andere foto`s als referentie op de ezel worden geplaatst.

TIJD IS OM
Er wordt 1 hobbyfotograaf per groepje als spreker uitgekozen
Karin met: duidelijkheid versus spanning. Oud gebouw naast modern gebouw. Fotograaf Kees in New York. Bij een andere foto volgt discussie over thema maar volgens Frans is “het gevoel” de tegenstelling. (Water bij monument )
Henk met: 2 personen als portret in de foto. Niet de spannendste maar wel in tegenstelling de beste. De andere foto is binnen / buiten. Fotograaf weer Kees. Tegenstelling is de huidskleur en de kleur van het haar. Ook een 3e foto maar dan zonder tegenstelling. Jammer Yvonne .
Matthijs met: welke 2 NIET? Kleur en vraagteken bij boombladeren. Matthijs gaat verder met zijn voorstelling door ‘het publiek’ een keuze te laten maken uit 2 overgebleven foto`s. Men beslist om ‘de moeilijke’ te bespreken en Matthijs gaat rond zodat iedereen de foto goed ziet. Tegenstelling oud en nieuw gebouw en later ook kerk en korte rokjes. Ank als fotografe legt uit wat wij ook zagen oud en nieuw gebouw in Buenos-aires in Argentinie.
Frits met: tegenstellingen en wat zie je en zijn groepje zag er 5 a 6 zoals oud en nieuw, kleur en vaal, rond en hoekig enz. enz. en bij de aanmerkingen kwam de kadrering/compositie ter sprake. Boeket in oud gebouw. Fotografe Tonnie start met dat de foto moet worden omgedraaid. Het is een trouwboeket ( nieuw dus ) in een oud gebouw. De andere foto met tekst ‘make me smile’ samen met huilend kind.

Yvonne heeft een laatste foto van Dick en daar zitten wel 6 tegenstellingen in verstopt. Wie het raad krijgt een fles wijn. Nou, we zagen er wel 24 maar niet diegene die op Dick z’n lijstje stond en Marianne raadde de volgende van dat lijstje en kreeg het heerlijke vocht.
Sicko staat zijn Flitsplek af, hij heeft i.v.m. reistijd naar nieuw werk te weinig fototijd en bedankt ons voor een prettig samenzijn.

Suzan heeft een mandje, ja een mandje met kerstcadeautjes. Iedereen krijgt een kleurige kaars met als opdracht die als hoofdonderwerp te fotograferen. Gaarne 4 april in pp meenemen.

Yvonne wordt bedankt en zij bedankt de aanwezigen voor het op een leuke manier bespreken van de foto’s met tegenstellingen en verzoekt voor zover we er zin in hebben om een kerstborrel te komen drinken direct na afloop in de bar.
O ja, Klaas heeft nog een paar verjaardagskalenders met haiku’s over. Wees er snel bij!
Zaterdag 22 december is de laatste dag om bij Tonnie de wedstrijdfoto in te leveren!


Allen hele fijne feestdagen! En er werd gezellig nagepraat over van alles en nog wat.