Aanwezig zijn 21 Flitsers.

ChromakeyVanavond wordt ons geleerd hoe je een onderwerp gemakkelijk los kunt maken van de achtergrond. (Chroma-key)

In Photoshop kun je onderwerpen selecteren en uitknippen. Door een groene of blauwe achtergrond te gebruiken herkent het systeem dit beter en kan het beter worden uitgeknipt. Marianne en Karin hebben de avond voorbereid en wijzen ons erop waar je vooral op moet letten om het geheel goed los van de achtergrond te krijgen.

In de zaal staat een opstelling van een groen doek met daarvoor een tekenpop, die in allerlei standjes te zetten is. Op de beamer wordt een voorbeeld gegeven hoe de pop op een schommel in een speeltuin wordt geplaatst.

Wij worden in groepjes De Camp ingestuurd om foto’s te maken, waarin later de pop, losgeweekt van de achtergrond, ingepast kan worden. De eerste groep begint vast met het fotograferen van de pop om lang wachten later te voorkomen.

Als het fotograferen is gebeurd, wordt per groepje gevraagd om de pop uit te knippen. (Marianne zet op de site hoe dit moet), Marianne zegt stap voor stap wat we moeten doen. O.a. met selecteren met het toverstafje.

Eén groep heeft het poppetje voor een urinoir gezet, terwijl Tonnie over het muurtje gluurt. Nog een groep had een glas met rode limonade gefotografeerd voor een spiegel. Hun poppetje leek in het glas te zitten. Groep drie was de sportzaal ingegaan en volleyballers gefotografeerd. Hun poppetje blokte mee aan het net.
De groep met prominenten was helaas niet tot resultaat gekomen. Jammer. Kijk op de site en probeer het gewoon nog een keer. Moet voor jullie toch een makkie zijn!!!??

Het was een erg leuke doe avond. Het was de laatste avond van Karin als lid van de programmacommissie. We hopen toch echt dat ze nog wel enkele onderwerpen wil voorbereiden. Er werd vergeten haar een applaus te geven, wat ze zeker had verdiend. Later kreeg ze dat in klein verband alsnog. Karin bedankt.

Vrijdag 24 mei is de SOP naar het Openluchtmuseum. Aanmelden via de dependance. Let op dat je de museumjaarkaart meeneemt (gratis entree).