Aanwezig zijn 31 Flitsers

FocusStackingVanavond gaan we ons bezighouden met Focus Stacking.
Dat is je focus op een bepaald punt richten en dan millimeter voor millimeter dichterbij komen totdat je alle punten hebt gehad.

Wat heb je nodig:
Heeeeel veeel geduld! Statief, camera met afstandsbediening en eigenlijk ook een stackingrail om de camera stapje voor stapje te kunnen verschuiven.

Nadat Matthijs ons hierover wat heeft verteld laat Dick ‘live’ zien hoe een foto tot stand komt. Dick heeft ook nog een paar mooie foto’s waarop dit is toegepast. Matthijs laat nog foto’s zien hoe hij het zonder rail (handmatig) heeft gedaan. Als je zo een serie foto’s hebt gemaakt kun je ze in Photoshop of Helicon exporteren. Deze maken er automatisch één foto van. Als je er het geduld (en tijd) voor hebt kun je tot geweldige resultaten komen.

Kookboek

Corine heeft als eerste haar bijdrage aan het kookboek klaar. Zij heeft het recept en de foto gepresenteerd. We eten vandaag spinaziesalade met mihoen en kip. Als toetje krijgen we van Tonnie een chocolade egel voorgeschoteld. Zij moet het recept nog uitwerken.

DUO K&K
Dan is het tijd voor de duopresentatie van Klaas en Karin. Zij stellen Woudenberg centraal. Klaas vertelt veel over zijn jeugd en de melkhandel van pa. Daarna komt Woudenberg voorbij. Natuurlijk ontbreekt het Hens niet. Karin heeft gegraven in het historisch archief van Woudenberg. Daarna komt haar jeugd in Woudenberg voorbij, waarbij de apotheek centraal stond. Tenslotte laat ze nog foto’s van ‘nu’ zien.

Jaarwedstrijd
Marianne neemt nog even het woord. Zij wijst ons erop dat wij de volgende keer (12-12) onze wedstrijdfoto moeten inleveren. Zij vertelt, vooral voor de nieuwe leden, dat de foto moet worden ingeleverd in de wedstrijdlijst. Passe-partout is vrij, maar de kortste zijde van de foto moet 20 cm zijn. De foto moet ‘ingepakt’ worden ingeleverd, dus niet zichtbaar voor anderen. In de lijst mogen geen kenmerken staan waaruit opgemaakt kan worden van wie de foto is. LET OP: zorg dat het ophanghaakje aan de bovenkant van de foto zit!!!!!