VerhaalSuzan opent de avond. Er zijn verschillende afmeldingen binnengekomen. Weten jullie dat je je kunt afmelden via de website? Bij de desbetreffende avond kun je invullen of je wel of niet aanwezig bent. Alleen bij afwezigheid is het invullen belangrijk.

Nog even een herinnering aan de extra avond in Maarn 17 april a.s. Wilco Dragt geeft een lezing in De Twee Marken , 20.00 uur.

En dan het programma.

Tot half 9 buigen 5 groepjes zich over onderwerpen ter ondersteuning van de programmacommissie in het nieuwe seizoen. Het gaat om ideëen voor SOP’s, workshops en andere programmaonderdelen. Het wordt een zinvolle bespreking. Alle geopperde ideëen worden verzameld en doorgegeven aan de nieuwe commissie.

Voor de pauze worden vast enkele foto’s besproken. De foto’s worden getoond op de beamer. Het gaat om foto’s waar je trots op bent, waar je iets over wilt vertellen of waar je vragen over hebt.

Als eerste een foto van Ank. Wat zien we en hoe heb je hem gemaakt? 3 duiven in een diagonale lijn. Moet hij gedraaid of niet gedraaid?

Vervolgens naar het station in Parijs met een foto van Corine. Een overvol perron met een redelijk symmetrische compositie.

Frits is er zelf niet maar Hessel verwoordt een vraag van Frits nl. Je wilt van tevoren weten hoe een foto eruit gaat zien maar dat lukt niet. De camera ziet meer dan het oog. Hoe kan dat? Qua kleur en opbouw is de foto van Frits een geweldige foto , gemaakt in een klein café. De foto sluit aan bij de fotografie van Robert Zwart

De foto van Hessel toont Frits. Vult hij een belastingsformulier in? Grapje!!! Alles in eenzelfde kleurstijl, claire obscure, licht op de handen en je weet niet waar het vandaan komt.

Jerry was op een festival rond kasteel Haarzuilens. Hij is niet tevreden over de ogen, gemaakt met een groothoek lens. Het jaarlijkse festival is een aanrader rondom Pasen. ‘Elf fantasy fair’.

Klaas heeft zich afgemeld voor vanavond maar zijn tulpenfoto straalt op het beamerbeeld.

Leny laat een aap zien in al zijn schoonheid. Met haar nieuwe camera ging ze naar de dierentuin om de iso te testen.

Marianne wil een discussie uitlokken met als onderwerp ‘wanneer mag je een foto jouw foto noemen’. Een foto met 2 oudere mensen die ons aankijken vanaf het scherm. Een volgende foto laat dezelfde mensen zien op precies dezelfde foto maar met veel minder kleur. Het blijkt de originele oude ingescande familiefoto te zijn. Marianne heeft deze foto ingekleurd en daardoor gemoderniseerd. Is het nu wel of niet de foto van Marianne? De meningen verschillen maar de gewenste discussie komt op gang.

Heeft Martijna met knikkers gespeeld? Ja, 60 jaar geleden en nu op de foto gezet. Knikkers op tafel, spiegeltje erbij. Is de grote knikker fout? Nee, wel de flits in de onderste knikker. Strobist ten top.

Puck wilde een serie maken van de bloem van een begonia. Een high key weergave werd de meest interessante. Een distel geeft een onrustig beeld maar is wel een goed oefenobject voor macro.

De bruine kikker van Suzan ziet er onschuldig uit. Helder water en veel kikkerdril en dit alles in de tuin van Marijke.

Yvonne P. heeft een foto voor het kookboek. Een voorgerecht om van te watertanden. Verder was ze in het gebied van de waterleidingduinen, een prachtgebied met water, vossen en riet. Scheef of niet scheef? Ach wat maakt het uit, de foto is prachtig.

We hebben genoten vanavond en we kijken reikhalzend uit naar de volgende Flitsavond met als onderwerp ‘creatief met ei’.