apps

Marianne verwelkomt ons.

De wenskaarten zijn klaar. Als je wilt kun je ze ook voor jezelf bestellen. Er wordt nog mail over gestuurd. Graag met spoed doorgeven hoeveel je er wilt.

Daarna heten Dick en Mathijs ons welkom in de wereld van de mobiele applicaties (Apps). Dick heeft zich de laatste dagen rot gezocht naar “Appjes”. Het gaat niet om de fun apps maar om bruikbare bij de fotografie. Met de ene kun je bepalen hoe laat de zon in een bepaalde stand staat. Weer een andere helpt je bij het instellen van de flits. Heel veel zaken passeren de revue. De presentatie wordt ook op de site geplaatst, zodat je het daar kunt nalezen.

Daarna is de duo presentatie van Ina en Corine. Zij waren samen naar Zwolle geweest naar het Koffiehuis. In de zwart/wit presentatie gaat het koffiehuis aan ons voorbij. Van koffieboon, tot koffie in de kop. De machines die ervoor worden gebruikt om koffie te maken, koffiezetapparaten, van super oud tot ultra modern. Diverse kopjes en kannen komen voorbij. Ook komen er nog (archief)foto’s voorbij van mensen die op het land bezig zijn.

Vanavond hebben we ook nog een tweede duo dat de foto’s presenteert. In een muzikale fotoshow laten Margreet en Wolter de 4 jaargetijden aan ons voorbij gaan. Wolter heeft de winter en de herfst voor zijn rekening genomen, Margreet laat ons de vreugde van de lente de en de vrede van de zomer zien, met beestjes en bloemen en planten en vogels. Wolter heeft veel sfeerbeelden uit de omgeving in bos- en natuurgebieden, met mooie bomen, landschappen, bossen en paddestoelen. Margreet meldt nog dat al haar foto’s zijn gemaakt bij de kwekerij van haar broer in Scherpenzeel.

Marianne sluit af met een herinnering aan de jaarwedstrijd met het thema ‘water’.
Klaas vraagt nog foto’s voor de cultuurpagina. Hier eindigt weer een interessante flitsavond.