Aanwezig zijn 29 Flitsers en één gast.

compositieJaarwedstrijd
Vandaag worden de foto’s ingeleverd voor de jaarwedstrijd. Zo te zien weer een flink aantal deelnemers.

Compositie
Corine vertelt ons vanavond over compositie en de regeltjes die daarbij horen.

Wat is compositie. ‘Gewone mensen’ zien iets en pakken het fototoestel en klik, de foto is gemaakt. Van ons kun je verwachten dat er meer over nagedacht wordt. Hoe zet ik iets in beeld of hoe regisseer ik dat iets op de juiste plaats op de foto komt te staan.

Daarvoor bestaan verschillende regels zoals de gulden snede en de regel van derden. Corine noemt nog meer regeltjes. Frits merkt op dat door die vele regeltjes er altijd wel één op jouw foto losgelaten kan worden dat ie goed is. Corine laat er ook nog foto’s bij zien. De presentatie wordt ook op de site geplaatst.

Corine wordt bedankt voor de luchtige, beslist geen saaie, presentatie.

DUO Frits en Tonnie
Na de pauze laten Frits en Tonnie hun DUO presentatie zien.

Zij hadden voordat zij op vakantie gingen onderwerpen afgesproken die zij zouden fotograferen en hoopten op die manier gelijkenissen en verschillen te kunnen laten zien. Frits was in Denemarken geweest, Tonnie naar Cyprus.

Ze hadden bewust niet voor een diapresentatie gekozen, maar het om en om laten zien van de foto’s, waarbij steeds iets werd verteld en dan eventueel reacties uit de zaal. Ze hadden van ‘Harry (de penningmeester)’ een zakcentje meegekregen om e.e.a. te bekostigen.

Er kwamen mooie foto’s voorbij van bruggen, straatfotografie, natuur, kerken, vervoer, mode, winkels etc. Het was een andere manier van presenteren dan dat we tot nu hadden gezien, eigenlijk de manier zoals de programmacommissie/bestuur zich dat vooraf hadden voorgesteld.

Er komt hiermee weer een einde aan de laatste fitsavond van 2013. Graag tot volgend jaar, waar we starten dan met de uitslag van de jaarwedstrijd op donderdag 9 januari.

SPANNNNEEEEND!!!!