Afbeelding1Marianne heet ons welkom en meldt dat Ermelinde bedankt heeft als lid door omstandigheden. Jerry stelt Hans Brongers voor (die hij vaak liked op facebook voor zijn mooie landschapsfoto’s).

Marianne geeft daarna een presentatie over straatfotografie. Allereerst een serie foto’s met de vraag of het wel/geen straatfotografie betreft. De meningen verschillen behoorlijk. Het is vastleggen wat er in de openbare ruimte gebeurt. Het gaat om spontane gebeurtenissen, waarbij er geen contact hoort te zijn met de fotograaf. De mens staat hierbij centraal en het geeft vaak een realistisch beeld. Je kunt zeggen dat het ooggetuigenverslag is.

Bedenk wel als je foto’s van mensen maakt dat er portretrecht geldt. Verder laat ze ons een stukje geschiedenis van de straatfotografie zien.

Daarna legt ze uit wat de technieken zijn. (uit de heup fotograferen), gebruik een lichte lens, je loopt er de hele dag mee in je handen. Verder geeft ze aan welke instellingen je het best kunt gebruiken. Bij presentatie van straatfotografie wordt vaak zwart/wit gebruikt. Dit moet je zelf beoordelen wat het mooiste is. Verder geeft ze nog tips en trucs.

In april is er nog een SOP met straatfotografie. Opdracht is: Maak op straat een foto, waarmee je een verhaal in beeld brengt.

Marianne zet alle geheimen van de straatfotografie voor leden op de site in de map Presentaties.

Voor de expositie kunnen nog foto’s worden ingeleverd.

Daarna is de presentatie van 2x2. Martijna laat ons table top zien. Glas met pepermunten en bloemen.
Marijke was bij de Hoogovens en was vroeg op om de zonsopkomst in het Leersumseveld vast te leggen.
Suzan presenteert haar foto voor de ketting. Opdracht was pluisje, lichtinval of leidingen. Haar pluizige beest in mooi licht werd goedgekeurd. Ad neemt het nu weer over.

Het was een boeiende avond, vooral de presentatie van Marianne.