afke_vakantieAanwezig 27 Flitsers

Dick heet iedereen na de zomervakantie welkom en hoopt dat we er weer zin in hebben. Hij meldt verder dat je je voor de Flitsavonden kunt afmelden via de site van Flits. Aan/afmelden voor SOP’s kan ook daar.

Daarna worden foto’s uit de vakantieperiode getoond.

Afke was in Moskou. Ank liet zien hoe je de ‘vakantie door komt’ (met kleinkinderen). Dick had een presentatie gemaakt over Nieuw-Zeeland/Zweden. Inge was in Thailand/Maleisië.

Jan was niet op vakantie, maar was de dag ervoor naar het Leersumse veld geweest. Kees was in Noord Spanje. Klaas was op stedentrip in Londen en Praag. Leny had mooie plaatjes vanuit haar appartement in Spanje/Portugal.

Martijna zag het helemaal dubbel, te veel in het glaasje gekeken. (2 foto’s over elkaar heen van roos en glas). Puck was in Amsterdam, Tonnie had zich bezig gehouden met de beestjes. Yvonne P. zag travestieten in Spanje.

Karin Z. was de bergen ingegaan in Oostenrijk. Yvonne B. was dagjes uit met haar dochter, die ze vaak op de foto had gezet. Betting liet nog de shantikoren in Woudenberg voorbij komen.

Na de pauze kwam het nieuwe fenomeen binnen de club aan de orde, de fotoketting. Oudleden weten nog wel wat de bedoeling hiervan is. Dick had een foto gemaakt (opgeplakt op foam) van een glazenwasser door de luxaflex heen. Kees had hierop een vervolgfoto gemaakt, waarbij de opdracht was om in ieder geval menselijke ogen in de foto te handhaven.

Na enige discussie luidt de opdracht: Geef de foto door aan degene die zich hiervoor aanmeldt en formuleer hiervoor een opdracht. Het is de bedoeling dat we leren werken met een opgegeven opdracht. Ieder krijgt 4 weken de tijd. Leuk als de opvolgende fotograaf creatief omgaat met de opdracht en er iets verrassends van maakt.

Op de foto moet verder natuurlijk wel iets staan waarop de volgende fotograaf kan voortborduren. Het moet een mooie serie worden, maar natuurlijk niet allemaal foto’s die op elkaar lijken.

Corine neemt de opdracht aan van Kees. Hierin moet papier/knutselen als onderwerp worden meegenomen.

De discussie over foam laaide ook weer op. Margreet meldde dat er nu enkele keren foto’s op foam worden gepresenteerd, waarna, i.o.m. de leden, definitief een besluit wordt genomen over het presenteren van de wedstrijdfoto’s. Andere presentaties blijven vrij (passe-partout)