soldaatVanavond worden beroemde foto’s besproken.
We verdelen ons weer in groepen. Per groep worden de meegenomen foto’s besproken en één ervan wordt centraal besproken.

Groep 1 heeft een confronterende foto van Rieneke Dijkstra van een staande blote vrouw die net bevallen is met het haar kindje in de armen. Hierover verschillen de meningen. De meeste vinden het niet gepast om dit op de foto te zetten. De foto was onderdeel van een serie. Misschien in serieverband wel acceptabel.
Groep 2 koos een foto van Peter Leibing van de Berlijnse Muur in 1961. Een soldaat ontkomt nog net aan de definitieve sluiting van de muur. De soldaat springt over een rol prikkeldraad naar het vrije westen. De foto vertelt zijn verhaal.

Groep 3 haalde de foto van Ruben Smit er uit. Damhert met beweging erachter (bewegende geweien).
Groep 4 koos een foto van een hond die in het water duikt naar een bal. De foto is van onderen genomen. Het is een dynamische onderwater actiefoto.
Groep 5 heeft een foto van een kindje dat stervende is en op het veld ligt. De aasgier op de achtergrond zit op zijn prooi te wachten. Discussie of je zoiets moet vastleggen.
Groep 6 koos voor de ‘oude snoepert’ van Stephan Vanfleteren. Op een omloop staat een oudere man een foto te maken van een vrouwtje waarvan de rok omhoog waait.

2 x 2
Tonnie toont 2 foto’s van een plas op Breeschoten in Scherpenzeel. De foto’s zijn precies van de andere kant van de plas genomen. Ze geven een heel ander lichtbeeld. Veel diepte in de foto’s.
Yvonne P toont straatfotografie in het Wilhelminapark. Iemand zit op een heuveltje in het gras te lezen, verderop andere mensen. Mooie diepte.
Op de andere foto staat een stelletje te praten bij een oude fiets. Ze hebben alleen maar oog voor elkaar.
Jerry laat foto’s uit de achtertuin zien. Geweldige scherpe foto van een kikker (400 mm lens + 2x converter) en natuurlijk mag ook het Leersumseveld niet ontbreken. Een prachtige weerspiegeling van de roze lucht in het water.

Themagroepen
LET OP LET OP!!!! Op de website van Flits moet je in je profiel een vinkje aan/uit zetten voor de themagroep waarvan jij deel wilt nemen of je wilt afmelden. DOEN DUS!!
Op de site kun je zien wie voor welke groep is aangemeld. Door je profiel aan te passen kun je dit aanpassen.
Belangrijk dat de lijst goed wordt bijgehouden, anders is hij snel incompleet.
Verder moeten de trekkers hun activiteiten op de site vermelden, zodat ook anderen zich aan kunnen melden om mee te gaan (14 dagen ervoor!!!)
Voortdurende communicatie (transparantie) is belangrijk voor het slagen van dit project.
Nu Marianne met vakantie is, dit per mail doen. Volgend seizoen dit beter afstemmen binnen de werkgroep website, zodat een ander dit kan overnemen. Margreet vraagt nog aan Karin of zij het nu kan overnemen.

Themagroepen

Natuur: Trekker/contactpersoon: Martijna.
10 juli naar Kootwijkerzand.
19 augustus naar Sail (IJmuiden) binnenkomst op de dijk.
Portret trekker: Jerry.  
Bijeenkomst 25/7 bij Tonnie vervalt. Groep gaat dan naar Zomer Carnaval in Rotterdam
31/7 en 1,2/8 is het Castlefest in Lisse. Nog nader afspreken wanneer we hier heengaan. Ook afhankelijk van de weersverwachting. Voor september en later worden daarna nieuwe afspraken gemaakt.

Dagwerkgroep
Geen trekker. Ieder draagt voorstellen aan en de groep beslist om wel/niet te gaan. Aanspreekpunt is Suzan.

Macro: trekker Hans.
10/6 eerste bijeenkomst bij Martijna thuis om afspraken met de groep te maken en ook te bespreken welke spullen je hiervoor nodig hebt.
1-7 naar het Leersumseveld om 8.00 uur???   ’s morgens.

Stad en mens: Trekker Marianne.
23/7 naar Brussel.