BrilMarianne heet ons en Geert en Erwin welkom. Zij meldt dat er tijdens het jureren maximaal 10 leden binnen zijn om elkaar ruimte te geven en zodoende de foto’s beter te kunnen bekijken. Hierna krijgt de vakjury het woord.

Onze jaarlijkse wedstrijd wordt gejureerd door Geert de Jong en Erwin Lam.

Geert geeft complimenten over de kwaliteit. Erwin houdt er van dat foto’s emotie bij je losmaken. Ze hebben er ca 2 uur over gedaan om de jurering rond te krijgen.

Vanavond gaan de heren vooral op zoek naar een extra laag, hoewel niet iedereen die kan vinden in de foto’s. Ook willen ze graag geprikkeld worden en zien graag foto’s met een uitdaging.

De foto's zijn door beide juryleden beoordeeld op techniek en creativiteit. Deze punten opgeteld en gedeeld door 4 bepalen de eindscore.

De foto’s worden in willekeurige volgorde gepakt en besproken.
Het zal je niet verwonderen dat er op iedere foto een (deel van een) bril te zien is, dus voor mij gemakkelijk, ik hoef gelukkig niet iedere foto te beschrijven in dit verslag.

Hier volgen de punten van de jury:
Betting 6,4, Ad 6,7, Corine 8,1, Marijke 7,3, Suzan 7,5, Leny 6,5, Jan 6,9, Martijna 6,8, Evelien 7,2, Afke 7, Klaas 7,4, Kees 7,9, Tonnie 7, Yvonne S 7,4, Karin 7,4, Marianne 8,4, Margreet 8,45.

De prijswinnaars zijn:
1.    Hessel, 8,9 (zijn vrouw als moslima gefotografeerd met bril)
2.    Elly, 8,7 (in Marokko beeld gefotografeerd (oorlogsslachtoffer)
3.    Yvonne P, 8,5 (poppetje in scene gezet als glazenwasser) en Ab van den Pol, 8,5 (neongroene bril op zwarte achtergrond)

Ledenjurering:
1.    Yvonne P, 167 punten
2.    Frits, 154,2 punten (bril in het water)
3.    Hessel, 154 punten

Geert en Erwin worden bedankt voor hun inzet en hun uitleg over de jurering. Ze krijgen een welverdiend applaus en natuurlijk een aardigheidje van de club.
Prijswinnaars van harte gefeliciteerd.