Frits heet ons van harte welkom.

Vanuit het bestuur wordt nogmaals gevraagd te reageren op de mail van Margreet/Martijna met betrekking tot het voorblad van de uit te geven kalender. Graag reacties z.s.m., zodat het project afgerond kan worden.

Tonnie geeft aan dat er in november weer GLOW in Eindhoven is. Via de NS is er een goedkoop arrangement. Meer info wordt op mail/forum geplaatst.

Frits geeft nu uitleg hoe hij de avond ‘ken je camera’ invulling wil geven. Leden wordt gevraagd in groepjes bij elkaar te gaan zitten, merk camera is niet belangrijk, en om door hem geschetste situaties samen te bespreken en op je camera uit te vissen waar de betreffende knoppen zitten en hoe ze werken. Ieder gaat fanatiek aan de slag.

Vragen gingen o.a. over verplaatsen focuspunten en belichtingspunt, autofocus, singlefocus en manuele focus. Instellen camera/flitser en wat er gebeurt als je de een twee stops omhoog zet en de ander juist naar beneden. In de praktijk blijkt dit hetzelfde resultaat te geven. Verder vragen over scherpte/diepte, verwisselen lenzen/batterijen, anti-shake.


Met de manuele focus een foto maken, waarbij je eerst zo ver mogelijk inzoomt, dan scherpstelt en dan je brandpunt opnieuw instellen. Het blijkt dat het scherpstelpunt bij totaal ingezoomd daarna vastgehouden wordt. De meesten wisten dat niet.


Zelfs na de pauze gingen we hiermee nog een poosje door. Daarna heeft Frits hierover tekst en uitleg gegeven. Erg duidelijk en leerzaam voor veel van ons. Gebroeders nogmaals bedankt voor deze mooie actieve en leerzame avond.

Yvonne laat de foto zien die zij gemaakt heeft voor de fotoketting. Het zijn springende jongens in het bos. In de foto zat veel beweging. Marijke neemt de ketting over. Yvonne zal de opdracht aan haar doorgeven.