Aanwezig: 42 personen

ariane-jamesMarianne heet ons welkom en verwelkomt Ariane James, die ons vanavond (veel) foto’s laat zien, waarin steeds een ander standpunt wordt ingenomen. Ook zijn er veel leden van de fotokring Heuvelrug aanwezig. Fijn.

 

Ariane stelt zich aan ons voor en vertelt dat zij een op alle fronten afgestudeerde celliste is en daar ook een behoorlijke carrière in had. Toch trok fotografie haar meer en ze is daarin helemaal opnieuw begonnen. Momenteel is zij zelfstandig fotograaf die veel in opdracht werkt. Haar vrij werk betreft vaak pinhole en infrarood fotografie. Zij beheert Fotogram in Amsterdam, via welk instituut cursussen en workshops (op maat) worden gegeven.

 


Zij nodigt iedereen uit een foto in te sturen voor de fotowedstrijd bij Fotogram.

 

Vanavond heeft ze een hele serie foto’s van (voor haar) bekende fotografen. In de zaal herkende bijna niemand die fotografen. Blijkbaar zijn wij meer bezig met ons eigen werk. Haar serie begint laag bij de grond, steeds een stapje hoger tot in de hemel en weer terug. Dus van onder naar boven en andersom, laag/hoog standpunt. Veel sportfoto’s komen voorbij. Zwemmer op het startblok, maar dan van achteren gefotografeerd. En zo nog veel meer bijzondere standpunten. Onder/boven water fotografie.

Ook Anamorfe (vertekende afbeeldingen) komen voorbij. Hele grote handen, klein mensje erachter. Ook veel gebruik van simultaan contrast (warm/koud). Klein stukje felle kleur in een groen geheel. Beide versterken elkaar hierdoor.

Ook komen er mooie sequenties voorbij. Birdfotografie waarbij een camera aan een vogel wordt bevestigd. Ook foto’s uit vliegtuig/heli. Verder raadt ze ons aan de film “The Walk” te kijken. Is heel bijzonder.Ook de foto’s van Louis Blanc zijn heel bijzonder.

Na de pauze worden door leden van beide verenigingen ingestuurde foto’s besproken.

Einde van een fascinerende avond. “Tis maar uit welk standpunt je het bekijkt”. Ariane wordt nogmaals bedankt voor haar bijdrage. Een welverdiend applaus volgt.