Marianne_2Marianne heet ons welkom in het nieuwe seizoen van Flits. Willy meldt dat Inge geen lid meer is en dat ook Ina zich heeft afgemeld. Wel is er vanavond een aspirant lid die een avondje meeloopt.

Marijke zegt dat er vanaf 1 februari gelegenheid is voor Flits om te exposeren in het eerstelijns medisch centrum ’t Foort in Scherpenzeel. Voorgesteld wordt de Haiku’s nogmaals te exposeren. Degene die toen niet hebben meegedaan kunnen alsnog een foto + gedichtje inbrengen. Marianne stuurt e.e.a. rond. Er zijn eventueel nog wedstrijdlijsten beschikbaar.

Daarna bekijken we de zomerfoto’s. Puck heeft ze verzameld en laat ze aan ons zien. Een verscheidenheid aan foto’s flitst aan ons voorbij. Er zijn vakantiefoto’s, maar er zijn ook leden die zich verder verdiept hebben in het thema waarvoor zij zich hebben aangemeld. Macro en natuurfoto’s waren derhalve ook in trek.

Marianne en Suzan hadden ook nog een opdracht om een doopdienst te fotograferen. Daarbij kwam naar voren dat flitsen erg lastig is. Gemeld wordt dat er een goed boek bestaat van Sonja van Driel over het flitsen.

Marianne vertelt ons vervolgens over de bondswedstrijd 5 met samenhang. Zij wordt in november bestuurslid van de bond en zou het leuk vinden dat meer Flitsleden deelnamen aan deze wedstrijd. Je moet 5 foto’s inleveren die samen een verhaal vertellen of op een andere manier aan elkaar gerelateerd zijn. Het onderwerp is vrij. Maat ook, maar passe-partout moet 40/50 zijn. Ze moeten aangeleverd worden op print. 17 december staat het op de agenda van Flits. Daar kun je dan je foto’s tonen en toelichten.

Klaas meldt nog dat 12 september de Culturele Dag is in Woudenberg. 26 september (11-13.00 uur) is in DiGishop een open dag. Inwoners kunnen dan vragen stellen over fotograferen in het algemeen. In principe is er bezetting, alleen Klaas weet niet zeker of hij er zelf kan zijn en vraagt of iemand dan zijn plaats kan innemen.

Over twee weken staan dierenfoto’s op het programma. Graag op papier meenemen.