Over twee weken (24/9) zal de ‘kenniscommissie’ voor de eerste keer in actie komen. Zij gaan vertellen over de belichtingsdriehoek. Ieder wordt gevraagd om zijn fototoestel (met ca. 50 mm lens) mee te brengen. Frits stuurt hierover een mailtje.

Gemeente Woudenberg heeft voor de open monumentendag een uitnodiging gestuurd. Gevraagd wordt wie Flits wil vertegenwoordigen (alleen aanwezig zijn). Yvonne S. maakt foto’s die dag.

Daarna worden de dierenfoto’s gepresenteerd. Puck pakt willekeurig foto’s van tafel. Sommige hebben archieffoto’s meegebracht, anderen zijn er speciaal voor op pad gegaan, wat ook eigenlijk de bedoeling is van de opdrachten die we krijgen.
We krijgen vlinders te zien, macrofoto van een sprinkhaan, witte duif in vlucht, zwaan met jongen, grote kop van een leguaan, honden op het strand en in het water, wilde zwijntjes, bavianen met een dood baby-aapje. Verder maki’s, een hondje 3 hoog achter in Amsterdam. We konden ook zien hoe mooi een kwal kan zijn. Ook aapjes waren in trek, eentje die weerspiegelt in het water, wat hij zelf nogal vreemd vond. Wat de vogels betreft kwamen er een Oehoe en gieren voorbij vliegen. De luiaard was nog net op tijd om zich te presenteren evenals de schildpad.

Na de pauze presenteren Betting en Frans hun foto’s in het kader van 2 x 2.
Frans laat straatfoto’s zien van 3 dames in het warme Spanje. Ook de enorme kastanjeboom is mooi.
Betting houdt er van om mensen te fotograferen tijdens zijn vakanties. “Koppenfoto’s” zoals hij het zegt. Hij toont een stoere vent met jeanshoed en een vrouw met hoofddoek.

We waren vroeg klaar deze avond. Niemand had verder meer zin in een borrel, dus waren we vroeg thuis. Puck wordt bedankt voor haar inzet deze avond.