Aanwezig: 25 Flitsers

tonen03_20160810_1878149593Vanavond is de start van het nieuwe seizoen 2016-2017. Marianne heet ons welkom. Ja, ze is in één keer wel heel goed te verstaan. De nieuwe geluidsinstallatie werkt prima. Weer een aanwinst voor de club.

Vervolgens start Puck de ingezonden ‘zomer’ foto’s. 17 leden hadden mooie foto’s ingeleverd. Veel vakantiefoto natuurlijk, maar ook een ballonvaart, een vliegend hert en een uil kwamen voorbij vliegen. Wat te denken van een pauw die zijn verenpracht tentoonstelde. Zo te zien had ieder deze zomer genoten en was de camera niet vergeten.

Klein kwartiertje van...
Vanavond werd dit voor de eerste keer ingevuld. Hans en Leny hadden de primeur. De “must have’s” voor een fotograaf passeerden de revue. Apps waarmee je kunt zien waar en hoe laat de zon opkomt/ondergaat. Welk weer wordt het. Hans zal deze tools op de site plaatsen. Waardevolle informatie hebben we hiermee gehad.

Huiswerk
In het programma van dit seizoen krijgen we ook regelmatig huiswerk op. Schrijf dit dus in je agenda, zodat je het niet vergeet. Huiswerk voor deze keer: Van de Themagroep Beeldbewerking krijgen we allemaal dezelfde foto om die op je eigen manier te bewerken (Campavond 10-11-16). Je bewerkte foto kun je weer plaatsen in de Dropbox. Marianne stuurt de foto binnenkort toe.
De tweede opdracht is om 18 foto’s van een onderwerp te maken (samenhang) en die af te laten drukken (10 x 15). 26 januari gaan we hiermee aan de slag om er een mooi geheel van de maken. Degene die al (heel) lang lid zijn hebben dat al een keer gedaan.

KIJK! 15 jaar FLITS
De opening van de expositie is gewijzigd. Dit wordt nu 8 oktober 2016, 14.00 uur. De geplande SOP naar Amsterdam wordt een week uitgesteld naar 15 oktober. De etalagefoto’s moeten uiterlijk 24 september in de winkel hangen.

Zo de eerste Campavond zit er weer op. Op naar een mooi seizoen.