Aanwezig: 18 Flitsers
Harm BokjeMarianne heet ons welkom en in het bijzonder Harm Bokje, die ons vanavond zijn kijk op architectuur laat zien.

Harm legt meerdere albums ter inzage op de tafel en vertelt hoe hij is gevallen op architectuurfoto’s. Eerst moest hij voor zijn werkgever foto’s van gebouwen maken. Eerst recht toe recht aan. Maar al gauw zag hij die wereld toch op een andere manier dan de meeste mensen.

Alle foto’s gaan op de ezel vanavond. Hij vindt een mooi standpunt kiezen het belangrijkst. Desgevraagd meldt hij dat hij zijn toestel eigenlijk altijd in de A-stand heeft staan.

Ook valt het op dat bijna alle foto’s geweldig mooie kleuren vertonen, zacht maar toch aanwezig. Ook gebruikt hij vaak spiegelingen. Hij maakt veel gebruik van plassen, natte straten etc., maar ook van ramen in gebouwen. Hij noemt zich ”de man van spiegelingen”.

Hij vindt het niet fijn om met zware lenzen te sjouwen, daarom gebruikt hij vaak een kleine lens. Vooral als je met grote lenzen aan het fotograferen bent, stoot dat mensen vaak af om op de foto te willen. Bij een klein lensje gaat dat gemakkelijker blijkbaar en hebben mensen geen bezwaar.

Na wat algemene gebouwen komt er een serie ‘kom eens wat dichterbij’. Mooie sfeerfoto’s toont hij ons. Ook zwerft hij vaak over stations en van trappenhuizen maakt hij iets bijzonders. Zijn foto’s geven een bijzondere sfeer in een natuurlijke omgeving. Twee dames met de broek op de hielen poseren op toilet voor hem.

De laatste serie betreft geweldige standpunten van mooie trappen. Je moet soms goed kijken wat het is. Raad wat het is of ontdek je plekje.

Hij print de foto’s zelf uit. (Epson A2 printer)

Momenteel is Harm weer iets aan het uitproberen. De camera verticaal bewegen bij het maken van foto’s van gebouwen. Weer een nieuwe uitdaging dus.

Harm wordt bedankt voor zijn geweldige serie foto’s. SUPER MOOI vindt iedereen ze. Hij krijgt een welverdiend applaus.